samo za moške
Osica, zapisalo se ti je(prav gotovo da povsem “slučajno”) da je tip rekel ,da če bi imel doma tako kot si TI, zagotovo ne bi pohajkoval naokrog, očitno nis(m)o vse tako idealne kot si ti (v njegovih očeh), čeprav v resnici te ne pozna, ker ni živel s tabo in zato ne ve kakšna si, no in zato ker navadne ženske ne dosegajo tega ideala se pač dogajajo take in podobne zgodbe, ki očitno na vprašanje ZAKAJ nimajo univerzalnega ZATO.
Nič se mi ni zapisalo in nisem se s tem niti hvalila. Ker ta moški je naš družinski prijatelj in ni moj ljubimec niti moj tip ne. Je pač tako odgovoril in jaz pri tem nisem prav nič kriva. Niti ponašam se ne s tem. Za spremembo od tebe osica2 je meni dalo razmišljat in sicer v to smer da pač nima prave ženske ob sebi. Pri tem pa nisem niti napisala niti nisem pomislila da bi bila morda jaz ta parava. Jaz sem to razumela tako: sem pač zgrešil in zdaj iščem kar pogrešam.
Sicer sem vprašala zakaj se moški ne ločujete. Odgovarjate pa samo ženske in to povečini ranjene. Nekako ste se same sebi postavile v bran.
Pa še s teme ste pošteno zašle.
Moški, kje ste z vašimi iskrenimi odgovori? Ne IZGOVORI ampak ODGOVORI ?
Naj ti povem svojo izkušnjo.
Stalno sem imel ljubice. Pred 10. leti me je pa ena drago stala. Zaljubil sem se vanjo totalka. Takrat sem se vprašal naj postavim zakon na kocko zaradi nje? Je vredna tega? Naj zavržem leta zakona pa ženo ki mi je vzgajala otroke in skrbela zame? Odločil sem se za ženo. In srečno živel naprej. Dobra tri leta sem rabil da jo pozabim. Zdaj mi je samo še toplo pri srcu ko se spomnim nanjo.
Ko sem tole tvoje pisanje prebiral sem se vrnil nazaj oziroma sem se poglibil vase. Ne bom več nakladal. Vsi tisti zgoraj navedeni tehtni razlogi so bili samo izgovori ker nisem bil dovolj moški, nisem imel jajc da naredim bedi doma konec. Zdaj se zavedam da me je bilo sram kaj vse bodo ljudje govorili če se ločim. Da nisem bil sposoben ohranit ali držat zakona vkup. Da nisem pravi dedec. Res nisem bil. Sem raje hinavsko ženi roge natikal kot da bi ji priznal da sem se pač zajebal.
Šele sedaj mi je žal da nisem se ločil in na novo začel. Moj zakon je itak že od začetka u k…. Na vzven super, na vznotraj pa gnjil. Žena pa je itak zadovoljna. Samo da je poročena.
Sem pač copata ki se maščuje na tak način.
No bom pa jaz odgovoril, saj so tukaj očitno sami cmeravi moški. Ženske ne morete razumeti, ker ste pač ženske, kako deluje moška narava, ki je slabo ali skoraj nič pod kontrolo ” namišljeno srećnega” lastnika. To kar po naravi moški res želi oz. potrebuje od ženske, je to, česar ženske nikdar ne bodo povsem priznale. Bolj kot dobro kosilo, lepo zlikano srajco im postlano posteljo, potrebuje SEX in še enkrat SEX in če pogledaš z drugega zornega kota, spet SEX. Za večino moških je ljubezen in sex ena in ista stvar, kar je le delno točno.( Ne potrebuje, da bi od nje dobil občutek varnosti, da bi bil zaradi njene prisotnosti bolj samozavesten, itd. saj tega mu nobena ženska ne more dati ). Zakaj se moški sexa ne naveliča. Zato ker skoraj nikdar ne dobi tega kar hoče. Za večino žensk je sex nujno zakonsko opravilo, brez večje pomembnosti. Normalno, da je za življenje bolj pomembno imeti dobro kosilo ( kar ženska razume ), moški pa šele ko je lačen in spolno potešen. V čem je problem? Tudi to večina žensk težko razume. Moški potrebuje sex z “divjo, noro, neobrzdano žensko”, ki mu da občutek, da jo ON spolno poteši. Kajti šele ko ima on občutek, da jo je zadovoljil, nima želje po drugi, saj je ona najboljša. Zakona z moške strani ne uničuje nobena stvar do te mere, kot njegov občutek, da kljub svojemu trudu ni zadosti uspel. TO PA JE TUDI GLAVNI VZROK DA MOŠKI SPLOH VARA.
Sedaj pa odgovor na vprašanja “osice”. Žena s katero živi mu takorekoč lahko ponudi raj z Ahilovo peto. Glavni vzrok, da moški ne zapusti svoje žene je v tem, da iz izkušenj ve kako deluje ženska. LE DOKLER JE ZALJUBLJENA, JE V NJEJ ŽAR DIVJINE IN PRESENEČENJA, KI IMA MOČ MOŠKEMU POVRNITI OBČUTEK, DA OPRAVI STVAR KOT JE TREBA ( čeprav ni nujno, da jo je ) SAJ JE ZALJUBLJENA ŽENSKA SREČNA. Na žalost ali srečo ( mimoidočega ) pa vse mine, in življenje z novo ljubico, ne predstavlja nič drugega kot časovno prestavljeno pomankanje, če ne pride do ( spet mimoidočega ) nadomestila.
Sedaj, ko sem prebral kar sem napisal, se mi zdi, da ljubezen in zakon nimata veliko skupnega, in bi bilo bolje, če bi se imenovala
:-)))))) ” ljubezen in krajevna skupnost “.
Mater Devicnik tole si pa tko dobr napisal, da sem se za ene pol ure zamislil. V glavnem se takoj lahko podpišem pod tvojo razlago.
Vidim, da so se vse te blazne feministke tukaj poskrile po tvojem odgovoru.
Res ne razumem, zakaj nas ženske tako sovražijo. Pa me zelo zanima, kaj je idealen moški za njih?? Najbrž nas tako črnijo zaradi tega ker nas zares ne razumejo in ker smo pač drugačni nas bi najraje podredile in oblikovale tako kot bi bilo njim najboljše. Moški vas vsaj nimamo želje spreminjat, ampak raje iščemo zadovoljitev potreb drugje.
To je čista resnica kar je Devicnik povedal. Moje mnenje je, da ste ženske preveč posesivne. Mislite, da če vam moški reče da ste mu všeč, da je že vaša last in da vam nima pravice reči adijo, nisi mi več všeč, sorry. Itak če pa to naredi je pa prasec in vsi ostali moški tudi. Ste pač bolj občutljive in ne razumete kaj v danem trenutku moški želi od vas. Za vas sama gola potreba po sexu ne obstaja, za vsako tako dejanje rabite čustva, moški pa pač ne, za nas pa je to neka globoka potreba. In še ena stvar je, zgleda da se nas drži nek močan nagon že iz pradavnine, neka živalska strast in želja, da bi vsak dan “podrli” drugo in odšli naprej kot da ni nič.
Vseeno pa smo še toliko čustveni, da se močno navežemo na svoje soproge, da jih nočemo zapustiti, najbolj pomemben razlog za to pa so otroci kot je tudi že “On” povedal. S tem bi izgubili pravico do otrok in bi se počutili kot da smo jih izdali.
Vsaj jaz osebno, če ne bi imel otrok, bi se ločil za šalo, če bi čutil, da ne morem več tako naprej, če pa bi imel otroke potem bi se pa fejst potrudil, da bi zdržal z ženo in poskrbel za otroke. Ne vem težko bi zapustil otroke… nemogoče, pa mi lahko rečete, da je narobe zarad otrok vztrajat, sam meni se zdi še kako vredno.
Ženske ne sovraživo moškega sveta. Rade ga imamo.
Predno se nekdo poroči, pa naj bo to ženska ali moški, naj večkrat premisli. Ljudje, ki varajo, bi morali biti samski. Brez žena in otrok.
Devičnik odkrito si napisal. Vem, da moškim seks pomeni vse, ali veliko. V vseh odbobjih življenja. Kaj pa pri 60, 65…ko definitivno mine tudi želja po…ali pa ne? Kaj potem? S kom se boš takrat držal za roke Devičnik?
Le kje je pa ljubezen, moški? Povdarjete seks. Kam ste pa ljubezen utaknili? Pa otroke? Kje so pa oni po vašem mnenju?
Saj pravim. Nihče bi se nikoli ne sme poročiti, če ni sposoben živeti v zakonu z nekom, ga imeti rad in ga spoštovati, kot sebi enakega partnerja.
Tako je moje osebno mnenje. Zato sem samska.
Po naravi sem bolj lene sorte, sploh za taka duhamorna opravila, kot je likanje in pospravljanje, tako da pri nas so stvari v gospodinjstvu bolj za silo porihtane. Moj dragi mora dostikrat tudi kaj skuhat, če hoče, da dobro jeva. Seks imam pa rada. In dosti se cartava, in se pogovarjava. Pa se mi res zdi, da odnos odlično funkcionira. Ne skrbi me, da bi me varal. Pa če me kdaj bo, mislim, da se oba zavedava, da se greva igro ‘bodi z menoj, dokler si, sicer pa ne bodi več z mano’. Zdi se mi pomembno, da v odnosu oba uživava. In zato sem precej sebična – kar se užitkov tiče. Je pa res, da nimam navade iz njega vlečt denarja. Ve, da se lahko sama preživljam.
Včasih me prime želja, da bi podlegla cilju ‘postati odlična gospodinja’. Trudim se, da tej dokaj enostavno uresničljivi nalogi ne bi podlegla, ker vem, da je to začetek konca pristnega odnosa. Če se bom zaljubljala v vedno lepo pomita okna in oprane zavese, vedno v nulo zlikano perilo in lepo popedenanega možeka, mi bo to jemalo ogromno energije in vso to teženje k popolnosti v nalogi, ki na koncu vseeno nima kaj pokazati, me bo samo ubijalo. In postala bom sitna babnica, ki ponori vsakič, ko on stopi v čevljih v dnevno sobo, ko pusti cunje sredi sobe, ko hoče oblečt majico s flekcem, ko ga ni cel dan domov, ker ima ‘nujno delo v službi’. In takšna si ne bom všeč. Zdaj v čevljih ne hodi po sobi, ker ve, da bo potem ostala svinjarija na tleh, in jo bo treba kar lep čas gledati in prestopati, cunje meče v koš za perilo, ker ve, da sicer ne bodo oprane in da jih bo slej ko prej le moral odnesti v koš, če jih ne bo hotel večno prestopati. In nikoli ne ostaja po cel dan v službi, ker je rad doma. Ker se imava lepo skupaj.
Mogoče bo kdaj tudi drugače. Takrat bom pa kaj drugega napisala:)
rano jutro, to si lepo napisala, ampak če te ne bi imel rad, ne bi počel ničesar od navedenega. Torej je še vedno prva ljubezen, pa naj moški tule še tako tulijo, kako jim je najpomembnejši seks. Za vse moške, ki jih poznam so bili zaljubljeni sicer manjkrat kot ženske prijateljice, zato pa veliko, veliko bolj.
Jaz mislim, da ni nobene večje filozofije kot ta, da se morata najti ta prava. Kar ni tako preprosto, zato velikokrat sledi ločitev.
Zdi se mi,da se preveč vse meče samo v en koš.
Nekako v takšnem stilu………
Moški so seksualni manijaki,ženske na začetku spolne pohotnice,ko pa postanejo žene,pa se ohladijo do ledišča in je treba najti mlado vročo bejbo,ki bo razbohotila že oddanega moškega do te meje,da ne bo več na zemlji,ampak v nebesah….
Hočem povedati,da nismo vse enake in niso vsi enaki.Poznam moške,ki niso mahnjeni samo na seks.Zanimajo jih še tudi druge stvari v življenju.Zdaj ne vem,ali so bolj ali manj normalni?
Že tukaj gor so se nekatere pritoževale,kako so nekateri utrujeni in zaspani in kako čakajo in ne dočakajo seksa že tedne in tedne.Pa ni ljubic in tudi želje ni.Kaj je pa potem narobe s temi moškimi,če so “vsi enaki”kar se seksa tiče?
Endec hvala.
Metka in tumpika, ali si ne želita, da bi vama nekdo v hecu ponagajal, vaju pobožal ali nekaj nesramnega prišepnil. Ali si ne želita, da bi zjutraj ko se zbudita, lahko razmišljali tudi o čem drugem, kot le o dolžnostih, ki vaju čez dan čakajo. Ali si ne želita, da bi smisel in nesmisel svojega dne delile z nekom, ki si tudi želi svoj dan z nekom deliti. Kako nesmiselno ” zato sem samska ” .
Kje je ljubezen, kam smo jo utaknili ( lol ). Je ne vidita ? Je ne čutita ? Potem je vprašanje razumljivo. ( če ne drugega je delček, naše moške ljubezni v tem, da se tukaj z vami pogovarjamo )
Pri 60 letih bom držal za roke vsaj upanje, da popolna ljubezen obstaja, ali jo bom kdaj doživel ali ne, je povsem brez pomena, saj je užitek ob upanju in pričakovanju že veliko zadovoljstvo.
Ja, to je to Devičnik!
Upanje in želja…to je tisto, kar tudi meni ne dovoli umreti.
Kar se tiče ljubezni, moške ljubezni….
Zanjo si vsaj domišljam, da jo razumem…
Ne spreminjam ga, ne gledam iz njegovega zornega kota (ker moj pogled ne seže tja), ne ubijam se (več) z nezaupanjem, ne trudim se, da bi bila to kar želi on…
Jaz sem (samo) jaz in on (samo) on….
Vse ostalo je igra….
Dlje ko ostaja igriv, bolj si ga želim…
Bolj kot si ga želim, dlje ostaja igriv….
To je začaran krog, veste….
In ni res, da tu ni ljubezni, uh, pa še koliko je je….
Malo si posplošil Devičnik.
Če sem samska še ne pomeni, da nimam ljubimca. Imam ga, ker sem po statusu udova z najstniško hčerko že vrsto let in sem sama svoje duše in telesa gospodar. Meni ne manjaka ljubezni, ne jutranjhih dotikov. Poročena pa nisem. Ko me bo ljubimec prevaral, ga bom zamenjala. Enostavno, a ni?
Me ne skrbi s kom se bom pri 60. držala za roke, mogoče se bom pa ponovno poročila. Ne vem še, čeprav ne verjamem v ljubezen do groba. Mi je ene umrla, žal. Nisem posesivni tip ženske. Imam zelo rada moške, da ne bo pomot.
Glede sexa je pri moških največkrat tako, da ko tista zaljubljenost zbledi, recimo po poroki, ostane samo še sex in skupno življenje. Tukaj se pa ponavadi zalomi. Ljudje se res ne bi smeli poročati zgolj iz zaljubljenosti. Težko je skombinirati, da človeka zares ljubiš in da je s tem tudi perfekten partner za otroke, skupno življenje in staranje. Pomoje v življenju v različnih dobah potrebujemo ob sebi različne ljudi. Pač to nam moralne in družbene norme nekako ne pustijo. Saj je zakon “kao” do konca življenja, vsaj to tam obljubiš.
Nekateri izvrstno funkcionirajo dokler živijo ločeno (recimo vsak pri svojih starših in hodijo na žurke izlete..) Ko se pa začne skupno življenje je pa pa pravljice konec. Mislim, da je bistvo prijateljstvo in spoštovanje, ljubezen pač pride in gre največkrat. Pa tudi privlačnost in strast zbledi. Mojo ženko imam rad, res je dobra prijateljica in rad preživljam čas z njo, samo kaj ko želja po seksu z njo ni več tisto kar je bila… kaj naredit. Potrpet pač zavoljo spoštovanja in prijateljstva in otročka. To so zadosti veliki razlogi za to. Vsaj zame.
Le zakaj me, če vidim kako bujno gospo ali gospodično potemtakem prime želja, da bi udaril strasten in divji sex z njo?? Zato najbrž ker sem moški, ker ko se pogovarjam z drugimi moškimi imajo vsi takšne želje. Od kje pa to??
NAGON! Smo precej podobni živalim, samo, da smo mi večino svojih nagonov izgubili s civilizacijo. Itak bo tudi ta šel… Potem bomo pa navadni lulčki ali se bomo pa spremenili v Žensko 2. Itak se moramo že brit po nogah pa hodit v solarije pa masaže pa take… Eh..
Meni je problematično samo nekaj: namreč, je izpostavil že mačo man – žena je srečna, samo da je poročena. Koliko od teh vaših divjih sanjarij poveste ženskam? Jaz sem stara že sto let in prvič – ampak res prvič – danes od Devičnika berem kaj je bistvo moškega. A sem za to kriva jaz ali nekdo, ki me tapka po glavi, kako je vse fajn in kako sem nad the best? Pa sem res? (Sledi muzika iz zone sumraka, trilili …trilili…)
Bravo Koka! Pod tole se pa tudi jaz podpišem, če lahko!
Devičnik piše najprej “vse kar ste želeli vedeti o seksu, pa še ne veste,” potem pa meni očita, ker sem samska in še za epilog, da mi ni treba vsega povedat!!
A ja? A samske ženske smo pa kurbe al kaj? Vi poročeni, ki skačete za vsako kiklo pa frajerji? Fej naj vas bodi! Sedaj pa imam malo manj rada moške. Ste kot mački…po cele noči bi se gonili in seksali, doma pa imeli ene, ki vas servisirajo z otroki vred.
Sem pričakovala take odgovore od moškega sveta. Za emancipacijo in enakovrednost pa partnersvo, ki temelji na spoštovanju in ljubezni očitno še niste slišali. Bom začela verjet, da ste moški res eni navadni prasci.
Odkritosti pa ne poznate? Če bi imeli še jajčnike, bi doma ženi povedali odkrito, da je koza, in prfuknena, ker vas servisira vi se pa gonite. Ste me zjezili Devičnik in mačo men. Ful.