samo za moške
Sicer ni prepovedano ženski populaciji, je pa vprašanje postavljeno moškim.
Imamo prijateljski par. Možev prijatelj z ženo. On njo vara že od vsega začetka. Ona je nekaj sumila, pa jo je vedno prepričal tako da je bilo prav. Imel jih je kar nekaj – dokler se ni v eno zaljubil in so ga doma izdala čustva. Pa je naposled ženi priznal da jo je prevaral. AMPAK SAMO ENKRAT (takrat ko je izvedela). Za druge je še zdaj prepričana da so samo govorice foušljivih ljudi. V nedeljo pa sem (priznam – nesramnica) prisluškovala pogovoru med njim in mojim možem. Prijatelj je priznal mojemu možu da po 3 letih še vedno misli na tisto žensko, da je ne more pozabit, čeprav je prekinil z njo. Ker pač ni več zdržal, ker je bil prevelik pritisk……da ko seksa s svojo ženo si zamišlja da se ljubi z njo. Moj mož ga je vprašal zakaj se pa ne loči. Pa je rekel da to pa ne pride v poštev, da zakona pa ne bo razdiral, da raje trpi. Da se zavedqa da ima “glupo” ženo, ampak zakon je le zakon. V javnosti pa se z ženo obnaša čisto drugače. Je zelo ljubeč do nje (miška moja, zlato moje….)
Pozneje sem možu rekla naj mi razloži, pa je reku da ga enostavno ne razume. Vem tudi to da žene ne ljubi.
Torej sprašujem vas moške ki ste kdajkoli v življenju bili v podobni situaciji. KAJ VAS VEŽE NA TAK ZAKON IN NA TAKO ŽENSKO?
SE BOJITE OSAMLJENOSTI?
SE BOJITE DA VAS LJUBICA POTEM NEBI SPREJELA NAZAJ?
SE BOJITE ZAČETI ZNOVA?
ALI JE KAJ DRUGEGA?
Sama ne najdem nobenega pametnega razloga za to.
Upam da me boste razsvetlili. In še marsikatero tu gori, ki sprašuje naj jmu še zaupa in kako, ko pa jo je zopet in zopet…..prevaral.
Če že varate, potem bodite vsaj tu pošteni in odgovorite iskreno.
Živjo!
Tako kot vi, lahko tudi jaz le ugibam zakaj. Če bi bla stvar pogojena z moškim spolom bi vam najverjetneje že mož odgovoril.
Imata otroke? Mogoče se mu zdi, da če bi se ločil bi bilo to za otroke slabše.
Mogoče je razlog v tem, da je v zakonu še vedno več pozitivnih stvari kot negativnih.
Ljudje imamo različne prioritete.
Kar se laži tiče pa bi rekel samo to, da v partnerstvu je iskrenost in zaupanje zelo pomembno!
Naj zaključim: vsekakor meni, da se mu splača ostat z ženo. Razlogi so pa čisto osebne narave in jih pozna samo on.
LP
ogovor ..ker so reve in ne upajo prevzeti ogovornosti za svoje početje…Vedno znova pa iščejo izgovore za svoja dejanja….Saj veste otroci, družina, sej to vsi počnejo..
Zame so to navadne reve , ki se skrivajo za masko poštenosti …Ampak “laž ima kratke noge in palica dva konca” vedno se vrne nazaj …od nas samih pa je odvisno kaj bomo počeli DOBRO ALI SLABO —– TO BOMO TUDI KASIRALI
Nisem moški, naslednji odgovor pa je od moškega. Nekoga, ki je svojo ženo že večkrat prevaral sem enkrat vprašala, če je ob tem kadarkoli pomislil, da bi se morda ločil zaradi ljubice. Odgovor je bil NE. Na vprašanje iz kakšnega razloga ne, je dejal, da doma približno ve, kaj lahko pričakuje (rutina?), ne ve pa, če se z novo žensko ne bi že čez leto dni prepiral. Lahko kdo to razume?
LP
No, nekateri se pa nizko spuščate in mislite enoumno ali še bolje neumno in temu primerno se tudi izražate.
Dva ki se imata rada sta si zadostna. In se ne varata. Med njima vlada ljubezen ki ne zamre ampak se samo spremeni. Z leti postane drugačna. Ampaj je še vedno med njima. Med njima je tudi spoštovanje in zaupanje.
Če eden od partnerjev vara pomeni da zakon ne štima. Ni važno ali je to on ali ona.
Razlika pa je v tem da je ženska v nesrečnem zakonu preokupirana z poleg rednega dela skrbjo za družino, vzgojo otrok……Mnogo dela si dodatno naloži sama da zapolne praznino ki v takem zakonu zeva. Namesto da bi razporedila delo med obema raje sama postori večino ali pa kar vse. To je nekako slepilo za pomanjkanje komunikacije, topline, ljubezni med njima. Ko pa se otroci osamosvojijo se pokažejo vrzeli. Ostane ogromno časa za razmišljanje in takrat udari resnica na dan. Če takrat spozna sorodno dušo je prej kot moški pripravljena na ločitev in na nov začetek.
Medtem ko se moški v takem ponesrečenem zakonu počuti utesnjenega, si poišče zunaj doma dodatna dela (v obeh primerih sta oba nekako deloholika) in seveeda se že na začetku zakona sladka drugje. Če pa se mu ponesreči in se zaljubi, se raje umakne kot da bi doma naredil konec in začel znova.
V povprečju je tako. Ne vedno, ampak večinoma. To trdim iz prakse. In se gre samo za ponesrečene zakone. Normalno če bi bili srečni do tega sploh nebi prišlo.
Nismo pač vsi lepi in srečni in bogati in…..Zato prosim vzdržite se raznih nesramnih in nizkih.
Aja.tega prijatelja sem direktno vprašala (sem priznala da sem “slučajno slišala”) zakaj vara in zakaj se ne loči če mu srce bije za drugo. Pa je rekel tako: če bi bil poročen z eno tako kot si ti nebi imel potrebe varat. In ni hotel več razlagat. Tu gori pa še vedno nisem dobila pametnega odgovora zakaj se moški tako težko ločijo. Če pomislim koliko se brenijo zakona. Potem pa nočejo stopiti ven.
Sploh ne razumem. Ravno v forumih tukaj gor se lahko prepričaš, da varanje ni domena moške populacije, ampak je porazdeljeno med oba spola.
Vprašanje je osebne narave, gotovo. Vendar pa je bilo zapisano že tukaj, da lahko tudi ženske enako ravnajo.
Vez med dvema človekoma se gradi dolgo in velikokrat se ne zgradi dovolj trdna vez.
Osica, kako lahko to trdiš iz prakse in na vse sklepaš iz svojega primera ali mogoče še dveh, treh za katere si slišala in temu praviš povprečje. Povprečje so odgovori, ki jih dobivaš tu. Vsak ve za kako zgodbo in približen razlog. In se strinjam, da sta se dva imela rada, ko sta se poročila oziroma sta vsaj mislila, da se imata. Ampak žal vsi nimajo te sreče in nekateri se poročijo z napačnim. Potem pa se začne varanje. In razlog za ostajanje z ženo, je po moje navada. Doma že vse pozna, ve kaj lahko pričakuje, navajen je na ženine slabe strani, vse je predvidljivo. In tako vodi dvojno življenje. Ampak to je mogoče samo ob ženi, ki mu to dopušča! Kajti prepričana sem, da 99% žensk sluti, da ima mož drugo, ene si priznajo, druge pa ne. In pri slednjih potem moški lepo sedijo na dveh, treh stolčkih. Doma pa vse oprano, otroci porihtani, navzven lepa družinica, pa še veliko ceneje je kot ločitev.
Morda pa sploh nima slabega zakona, morda ima celo zares rad svojo ženo in jo spoštuje.
Nekateri moški varajo izključno zato, da se potrjujejo ( ker so silno zakompleksani) v očeh drugih žensk, to pač potrebujejo. Brez tega ne morejo funkcionirati.
Če žena to na nek način sprejme ( ali pa se slepi, da ni res), je to izključno njuna stvar. In nikakor ne tvoja.
Dragi moji forumci, ne gre se zame, niti zakaj kdo vara in čemu.
SPRAŠUJEM SAMO ZAKAJ SE MOŠKI TEŽJE ALI PA SPLOH NE ODLOČAJO ZA RAZVEZO
kljub temu da, KAKOR SAMI TRDIJO!!!!!!!!! imajo doma glupo, tupo, zateženo, nevrotično, strupeno……ženo.
Zakaj ko pride zakon do kritične točke se ženske veliko prej in veliko lažje odločajo za konec kot pa moški.
Jaz ti lahko povem primer enega moškega. Ni se ločil zato, ker ga je ta glupa, tupa, zatežena, strupena žena vsa leta prepričevala in mu tupila v glavo, da ga itak nobena druga ne bi marala, in je trajalo kar nekaj let, da je naredil rez. Menda moški razmišljajo tako: res je glupa, tupa, in kar še vse spada sem, ampak…saj boljše ne obstajajo. Bom kar pri tej ostal.
Ja, je možno, da jo kljub temu spoštuje. Vara jo iz čisto drugih vzgibov ( ker je slabič, ker je nesamozavesten, ker je nezrel, ker se mora potrjevati…), to ni odvisno od žene. Mogoče se celo boji, da ni dovolj dober za ženo, pa si primanjkljaje izravnava v tujih posteljah.
Nekateri moški so prav usmiljenja vredni…