Najdi forum

Po poklicu sem računalničar. Tako, da na delovnem mestu preživim cel dan za računalnikom. Z izbranim poklicem sem nezadovoljna, vendar kar naenkrat pač ne morem spremenit. Včasih imam občutek, da se mi bo kar zmešalo. V pisarni so tudi slabi odnosi, saj je sodelavec zahrbten in včasih z malenkostmi rad tudi ponižuje. Počutim se precej “zamrznjeno”.
Zaradi službe sem precej depresivna in nimam prave volje. Zaradi precej slabih izkušenj tudi v prejšnjih službah imam velik strah tudi za naprej. Poleg tega problema, ki se mi zdi največji, imam tudi očeta, ki pije, vendar z njim se ne obremenjujem, čeprav ga imam rada. Z osebo s katero imam otroka, pa sem se pred časom razšla, vendar sva nekako v odnosu na daljavo, živiva vsak posebej. Se pa podpirava po telefonu, občasno imava tudi spolne odnose. Enostavno ne moreva čisto prekinit, skupaj zaživeti se pa bojim, ker je bilo takrat zelo slabo, ko sva živela skupaj. Skoraj vsak dan sem sesuta, zaradi vsega tega. Nimam pa tudi takih prijateljev, da bi šli kam z menoj, da bi se vsaj malo razvedrila. Enostavno sem v začaranem krogu. Kako naj speljem življenje na pravi tir? Mi lahko kako pomagate. Upam, da nisem za k psihiatru.

Spoštovana Mojca,
najprej se morate vprašati česa si v življenju najbolj želite oziroma kaj ima med različnimi pomembnimi željami prednopst.Gotovo je pomembno zadovoljstvo z delom, ker nesproščenost iz službe prenašate tudi domov.Po drugi strani vaš megleni partnerski odnos ( spolni odnosi sicer večinoma pomenijo tudi določeno stopnjo zapupanja) tudi ne obeta vira za trajno dobro počutje.Ko se boste odločili za prednostno problematiko , se je lotite, pri čemer je treba vedeti, da perspektivno znanstvo lahko dosežete že v enem tednu, ustrezno delo pa se pogosto išče tudi več let.V novo družbo vas mora nekdo uvesti, predstaviti, to je najenostavnejši način, kako premagati tisto prvo oviro pri spoznavanju novih prijateljev.Dokler ne izgubljate spanca,splošne volje do dela in se ne obtožojete, še treba obiskovati psihiatra, če pa bi postajala negotovost večja in nevzdržna, se le oglasite.Za posvet pri psihiatru ne potrebujete napotnice.

Morda ti lahko pomaga novo delovno okolje, ki je dinamično, mlad kolektiv ipd. Od znanca sem slišal za eno takšno podjetje, ki menda kar pogosto išče nov kader. Poglej si njihovo spletno stran. Sporoči, če boš kaj opravila.

Stran: http://www.housing.si/

lp

Roman

mojca, od kod si?

Sem iz kraja pod Kamniškimi planinami. Uganeš? Iz kje si pa ti?

Roman, hvala zaenkrat.

Hvala tudi vam za enkraten odgovor g. Rejec.

New Report

Close