Salmonela
Spostovani.
Lepo vas prosim za pomoc. Moja puncka je stara 2 meseca in pol. V nedeljo 2.9. Je zacela driskati, v torek 4.9. Sva bili sprejeti na infekcijski kliniki v Ljubljani. V torek je tudi dobila infuzijo 250 ml, bolj iz preventive. V cetrtek je bilo ugotovljeno, da ima salmonelni enteritis. Ce Vam po pravici povem, sem zelo v soku in sploh nevem kako je prislo do tega, saj za puncko zelo lepo skrbim. V cetrtek so naju tudi odpustili iz bolnice. Danes dne 8.9.2018 puncka se vedno driska. Danes do 13.00 je odvajala ze 10krat. V blatu so se vedno prisotne sluzave nitke. Puncka je drugace zivahna, se normalno prehranjuje. Hranjena je izkljucno z adaptiranum mlekom.
Zanima me, koliko casa lahko tako pogosto odvaja blato? Zanima me tudi, kako ji lahko se pomagam, poleg stroge higiene.
Za odgovor se Vam zahvaljujem.
Lep pozdrav
Driska, ki jo povzroča okužba s salmonelo, lahko pri majhnem otroku traja tudi teden, dva ali celo dlje. Pomembno je, da je otrok primerno hidriran. Salmonela se v blatu izloča lahko tudi nekaj mesecev.
Razen skrbnega opazovanja in hidracije je pomembna dobra higiena, drugega pa ni kaj storiti. Počakati, da se okužba pozdravi po naravni poti.
http://www.viva.si/Novice/9323/Oku%C5%BEbe-s-salmonelo-pri-otrocih
Poskusi se brez antibiotika. Če ima otrok še vedno zelo pogosto drisko, pojdite k izbranemu pediatru na ponovni pregled. Pedaiter bo ocenil, če je potrebna kontrola pri infektologu.
Spoštovani.
Ze prejsnji teden sem Vam pisala glede salmonele.
Danes je 19 dan in moja puncka se vedno odvaja blato. Pride dan ko ga odvaja 3x na dan, pride pa dan ko ga odvaja 6x na dan. Vendar ni driska, blato je normalno kasasto in gorcicne barve.
Ali menite, da bi moralo po 19 dneh ze prenehati odvajati tako pogosto?
Po pravici Vam povem, da me tako skrvi, da tudi uzivati ne morem. Ali mislite da puncka to obcuti?.
Najlepsa Vam hvala za pomoc in odgovor.
Dojenček, posebej dojen, lahko odvaja tudi 5x ali večkrat dnevno. Verjamem, da otrokov pediater spremlja stanje in bi ukrepal, če bi bilo kaj sumljivega.
Utrujena, zaskrbljena mati vpliva s svojim počutjem na otroka, seveda.