Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija salame

salame

Ali obstajajo kakšne salame, ki bi bile brez umetnih barvil in konzervansov, ki bi jih lahko jedli otroci z atopičnem dermatitisu?

Domače, pa še te vsebujejo ponavadi poper, svinjino…

jaz kupujem v ljubljani pri mesarju puranjo prekajeno šunko, ki je čisto natur prekajena, brez dodatkov,…od njega kupuje tudi klinični center-alergološka. pokličite dietetičarko na vrazovem, pa vam bo dala tel. št. od tega mesarja, ker se ne spomnem kako se imenuje.dietetičarka je ga. čampa tel:01-522-92-08

JA SAM MI NISMO IZ LJUBLJANE, PA VSEENO HVALA, NAJBOLJE DA SE KR NA MESARJE OBRNEM, BOJO NAJBOLJ VEDELI.

s jaz tudi nisem, noben drug mesar nima kaj podobnega

kaj pa puranji šink, dobite ga tudi v drugih trgovinah.

SEM SPRAŠEVALA PRI NAS V MESARIJAH, PA JE REKEL MESAR, DA TEGA PA SE SPLOH NE DA DOBIT, DA DANES JE TO ZELO TEŽKO DOBIT, TK DA NE VEM, KAJ BI LAHKO JEDLI.

živjo

tudi mi nismo smeli jesti tistih konzervansov in … . Res se splača iti do tistega mesarja, ki ga priporoča tudi Pediatrična klinika. Proizvod se imenuje URTIKA ŠUNKA. Že ime vse pove. Narejeno je iz puranjega meas, soljeno z navadno soljo in ne z nitritno soljo in seveda prekajeno. Ko sem pač šla v tisti konec sem vzela stvari na zalogo. tudi mož, ki ni bil na dieti, je zadevo jedel in pohvalil. je pa res, da ni bilo vedno popolnoma isto, enkrat malo bolj slano, drugič bolj sočno, tretjič ni imel na zalogi. Ta mesarija ima ime Flerin in se nahaja v Črnučah pri Ljubljani ob glavni cesti skozi Črnuče. Telefon sem pa že izgubila. Med tednom imajo odprto samo do16.00 Se splača.

Nadja

tel. pa je 01/561 2880

Zivjo!
Meni je ga.Čampa rekla, da to lahko naročim tudi pri domačemu mesarju, naj pač naredi naravno dimljena puranja prsa. No, probala sem vendar ni tako dobro kot Ferlinova zadeva. Mi pa je pripravil dve vrsti – 5 dni dimljeno za kuhat doma (je bila malo čudna ter je razpadala) in drugo, na katero smo dolgo čakali. Je bila skorajda isto kot pri F.vendar bolj slana. Torej, če nisi iz Lj oziroma živiš na čisto drugemu koncu SLO malo povprašaj in boš sigurno našla koga, ki ti to tako naredi (samo sol) kot Ferlin.
Lep sončen dan!

puranji šink vsebuje mlečne beljakovine (tisti pakiran)

mi kupujeo Braceolo (MIP) – enkrat na mesec ali še manj

lp, T.

ta, ki ga kupujemo mi ne vsebuje nič mlečnega, ker mi mleka ne smemo, vsebuje pa E-je. sedaj nimam nobenega doma, ko kupim sporočim ime, ja pa še prej bom še 1x preverila sestavo, ker ga že nekaj časa nismo kupili.

preverila sem sestavo puranjega šinka, ne vsebuje mlečnih beljakovin, vsebuje pa sojine, karagen in zgoščevalce. a ja, prodajajo ga v hofferju, puranji šink prsa.

Pozdravljeni

Tudi pri nas smo pogrešali salame, pa sem mu začela pri mesarju kupovati goveji ali telečji jezik. Ima ga zelo rad. če ga pa po kuhanju še popečem, je pa še bolj okusen.

Srečno

Predvidevam, da problem predstavlja otroška želja po kakšnem sendviču. Priporočam, da pečete puranje bedro kot pečenko. Meso ima enkraten okus, hladno se lahko reže v krhljih za na kruh. In meso vsebuje samo tiste dodatke, katere boste same dodale.

Za Veliko noč sem pri Mesarstvu Krušič kupila žrebičkovo šunko, ki je šla našemu zelo v slast. Reakcije ni bilo nobene, alergičen pa je na jajca.

New Report

Close