Najdi forum

Pred slabimi tremi tedni smo posadili okoli 250 sadik vrtnih jagod. seveda smo prej vse lepo pognojili ( s hlevskim gnojem), prekopali, zemljo zrahljali , nato posadili jagode in jih zalili. Jagodičevje pa zgleda , da se ni prijelo. Namreč “listje” je enostavno uvelo. Sicer sredina “srce” je še videti zeleno, le okoli listi pa so popolnoma preč. Zanima me, a kdo ve kaj smo napačno naredili, ali pa je glede na to, da je srce še vedno zdravo, smiselno pustiti v gredicah, če bodo jagode drugo leto normalno zacvetele in rodile?

Bogdan

Po mojih izkušnjah so se jagode lepo prijele. Listi pri presajenju zmeraj ovenejo in odpadejo, spomladi sadika lepo požene in že prvo leto normalno obrodi.

Pazite le, da jim boste kmalu ko odleze “sneg” zrahljali zemljo in dodali gnojilo, ki ga kupiš posebno za jagode. Potrebno je večkratno gnojenje do cvetenja.

Lep pridelek vam želim.

Splošno velja, da se septembra sadi jagode. Zasledila pa sem, da jih je potrebno saditi/presaditi že junija/julija, da lahko do zime naredijo dovolj korenin…
Kako pa je z gnojenjem? Ali je potrebno direktno pod korenine dati hlevski gnoj? Menim namreč, da je to slabo, saj je preveč “hranljivih” snovi v stiku s korenino.
Trenutno imamo jagode (“odrasle”) na območju, kjer je v zemlji že zakoreninjena trava izpred par let: več kot čistim travo, več jo je. Zato smo se odločili za zamenjavo lokacije.
Nova zemlja je pripravljena. Vpršanje je le okoli gnojenja ob presaditvi.
Prvi teden pa nameravam presejane jagode pokriti s propustno folijo (zelena plastika, ki se uporablja za senco), da sadike nebi sonce ožgalo. Menim, da v novi zemlji, brez neposrednega sonca in z dovolj vode/vlaženja lahko omogočim uspešno rast.
Kaj pravite?
Lp, A

New Report

Close