Najdi forum

sadike: limone, avokado,..

Rada bi kupila sadike: limone, avokado, kivi in podobna “drevesca”. Kje na relaciji Ljubljana – Kranj to prodajajo. Hvala vsem za odgovore.

V Bauhausovem pomladno poletnem katalogu so tudi te sadike, ki jih želiš, samo za avokado ne vem. Najbolje, da pokličeš in vprašaš. Pokliči še v drevesnice. Če potrebuješ manj eksotične sadne sadike, pa ti priporočam, da jih kupiš pri Podobnikar Francu iz Brezij pri Dobrovi 48 (tel. 3643195). Ima velike in poceni sadike. Mi smo pri njem dobili tudi figovec in kaki.

Z avokadom res ne bi smela imeti težav, saj sadiko lahko vzgojiš kar sama iz koščice, ki se nahaja v sadežu. Nekateri koščice najprej namakajo, sama pa jih kar vtaknem v zemljo tako, da špičasti del gleda kakšen centimeter ven. Potem skrbim, da je zemlja stalno vlažna. Včasih traja tudi 2 meseca, da vzklije, potem pa drevesce hitro raste…

LP
EvaK

tudi jaz sem iskal podobne rastline in sem jih tudi našel ti pa svetujem da se točno odločiš kaj si želiš oziroma katero sorto recimo citrusov
dobiš pa jih najceneje bauhaus baumax kalia ali pa na primorskem vipava dobiš pa jih lahko tudi v vrtnarijah ampak samo po naročilu pa še drage so

New Report

Close