Najdi forum

Mož je očitno huje zbolel za depresijo, ki se vleče že nekaj mesecev, kaže se kot nespečnost, brezvoljnost,potrtost, pomanjkanje energije,občutek krivde, nesamozavest itd sedaj pa še samomorilne misli. Odklanja pomoč, ne vidi izhoda. Star je 39 let, rada bi mu pomagala, veliko se pogovarjam z njim, ves čas mu posvetim ampak sedaj več ne vem kako in kaj in me je strah. Prosim nasvet.

Pojdita k zdravniku.

Hvala tutjs, to sem mu večkrat omenila, vse kar mi je v zvezi s tem včeraj obljubil je, da bo premislil. Na to se opiram trenutno.

Samo ne k psihiatru. najprej poizkusita s kakšnim alternativnim psihologom – predlagam g. Gerkman.

Psihiater ne naredi drugega, kot napiše recept, ali pa pošlje v psihiatrično, če je tako hudo. Imam izkušnje s svojim možem in res, če ni grozno, za v bolnico, potem izberita raje kakega privat psihoterapevta.

Mislim veliko se da pomagat, samo malo več pozornosti rabi, poizkusi ga s čim razveselit. Mojega je potem glasba spravila pokonci. in zdaj je spet vse po starem En čas sva samo po koncertih hodila. Danes pa oba veva, da je ta depresija izhajala iz njegove preobremenjenosti. Vse je v redu, samo žal mu je tistih nekaj mesecev, ko je obiskoval psihiatra in jemal tablete.

Se strinjam s sonjo. Tablete so zadnja izbira. Tudi meni je žal za mesece, ki sem jih preživela na antidepresivih.
Pa še nekaj: da se stanje popravi bo trajalo, ni čez noč.

No, meni pa ni žal zaradi tablet. Brez njih ne vem, če bi še funkcionirala – ker je bilo res tako hudo.

Se strinjam z vsemi odgovori. Včasih so tablete v določenem času za nekoga edina rešitev, na dolgi rok pa je potrebno kaj drugega. Predlagam delavnico Postavitev družine pri Mateju Škufci. Dobro bi bilo raziskati, kaj se skriva za depresijo in ne le zdraviti posledic.

Lep pozdrav!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close