Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija S čim nadomestiti mlečne izdelke?

S čim nadomestiti mlečne izdelke?

Imam sina, ki bo sedaj dopolnil osem mesecev in imamo ugotovljeno alergijo na beljakovine kravjega mleka. Sprva smo dobili Pregomin, pa mu ni odgovarjal, ker je dobil zeleno blato (driska), potem mu je zdravnica predpisala Allernovo, ki mislim da je v redu. Opozorila pa me je, naj se izogibam tudi soje in njenih pripravkov, kar je logično. Kaj mu lahko sedaj sploh ponudim, ali obstaja še kaj, kar bi bilo podobno jogurtu in skuti in bi David lahko jedel? Odsvetovala nam je tudi jajca, je rekla naj še počakam. Trenutno je njegova koža na obrazu kar OK. (Mažem ga s kremo od A-DERME imenovano EXOMEGA, ki bi jo priporočala vsem mamicam, katerih otroci imajo težave s kožo v smislu atopičnega dermatitisa oz. suhe, luščeče, roseče in srbeče kože.) Je pa pri nas tako, da so zagoni slabšanja in izboljšanja in sem dostikrat v dvomih, kaj mu škoduje. Pred dvema mesecema, ko mu je zdravnica uvedla Pregomin, sem se odločila, da bo do izboljšanja kožnega stanja pil samo Pregomin in mu ne bom dala nič drugega, potem bom pa ponovno začela z uvajanjem druge hrane, da bom lahko točno videla kaj mu še škodi. Pa ni bilo iz tega nič, ker je bilo tudi v času, ko je pil samo Pregomin enkrat že čisto dobro, potem pa kar naenkrat spet vse narobe kar se tiče kože. sedaj mu uvajam drugo hrano in se včasih spet poslabša, vendar ob isti hrani, ob kateri se mu sicer ne. Potem sem že tuhtala, da je mogoče občutljiv na cvetni prah? Ja, je zelo težko in včasih ne vem kaj bi. Upam na najboljše in da bo tega kmalu konec. Lepo pozdravljeni vsi in hvala za pomoč. Simona31

čao

Tudi moja 9 mesečna hčerka je alergična na kravje mleko, drugih alergij nima- vsaj zaenkrat ne . Pije Pregomin.

Glede hrane pa je pri nas tako, da poleg jajc in mleka, po nasvetu terapevtke-bioresonanca, ne jemo tudi nobenih žitaric z glutenom,problematičnega sadja(agrumi, jagode..) in zelenjave(paradižnik, paprika in malancani).

Glede uvajanja hrane te popolnoma razumem, ker je pri nas stanje isto, le da nam zdaj štrene mešajo še reakcije na bioresonančno terapijo. Postane pikasta, bog ve zakaj, pa je nato bolje…No jaz sem se odločila, da grem lepo počasi in brez panike-če se stanje vmes izboljša potem ni kriva hrana. Začela sem z kuhano zelenjavo in sadjem, jemo riž, polento…

Mleko najbolje in edino lahko nadomesiš z prilagojenim mlekom, saj vsebuje vse kar tvoj otrok potrebuje.

Mi jemo nekako takole: zjutraj in dop. mleko, kosilo-zelenjava(včasih riž, polenta), pop. malica-sadje z toastom, domači “puding”, pečeno sadje v pečici…, zvečer mleko+riževa kašica.

Seveda je še veliko hrane, ki jo bom postopno uvedla, zdaj sem postala bolj sigurna, ker mala ne kaže nobenih alergičnih znakov na kako drugo hrano. Moram pa povdariti, da mi pri tem veliko pomaga bioresonanca, saj mi lahko sproti stestira snov, ki jo uvajamo.

Veliko dobre volje in potrpežljivosti pa bo šlo.

Pozdravljena!

Dobijo se riževi pudingi z okusom vailije in čokolade. Poglej pri zdravi prahrani v Mercatorju.
Drugače pa je zelo dober tudi “puding” zr iževim mlekom – v mleko zakuhaš razmešano riževo, koruzno ali tapiokino moko, Gustin, lahko pol riževe moke in pol rožičeve. Po želji sladkaš ali pa vmešaš prekuhane in zmiksane rozine, suhe slive, fige,.., lahko banane, prekuhane sveže hruške, jabolke, … Možnosti je veliko, poskusi, kaj vam odgovorja. Pri teh pudingih je fajn, ker jih lahko pripraviš tudi v naprej in ješ hladne.

<http://pejicna.moj-album.com/>

LP!
Pejicna, a mi lahko poveš recept za ta rižev puding? Kje se da kupit tapiokino moka? Hvala ti!!!

za sedaj mu bo zadostovala allernova, z sojo počakaj čim dlje lahko, mi smo jo v prehrano uvedli nekje po 4 letu, ker ni več hotela pregomina. pudinge, riževe narastke in podobne sladke mlečne obroke lahko narediš namesto z mlekom z kompotom, ki ga skuhaš doma. kar se tiče jajca je problematičen beljak ker gre za sorodno beljakovino kot pri mleku.
pri peki uporabljaj namesto jajca jajčni nadomestek (no egg- dobiš v vseh trgovinah kjer imajo polico z zdravo hrano). ne dajaj mu otroški baby keksov, vsebujejo jajce. za kakšne recepte poglej še na portal ringaraja.

Priporocam vam, da predvsem gledate, da nadomestite kalcij, ki se ga dobi tudi v zelenjavi, brokoli npr.

Tapiokino moko lahko kupiš v vseh malo večjih trgovinah, poglej pri kitajski hrani.
Rižev puding pa jaz skuham kar “po občutku”, če je premalo moke in se ne zgosti, je še dodam, če je preveč gosto, pa dodam še malo mleka.
Včasih pa skuham puding kar na vodi in v rahlo ohlajenega vmešam pregomin. A tak puding žal ne počaka in ga je potrebno takoj porabit.

<http://pejicna.moj-album.com/>

Hvala za recept,Pejicna!!!

Nataša, malo pobrskaj nazaj po forumu, o tem je bilo že res vse napisano. lp

New Report

Close