Najdi forum

Ryeqo in miom

Pozdravljeni,

že 10 let se borim z miomi, ki mi povzročajo hude krvavitve. Štirikrat sem bila že operirana a se vedno nato pojavi spet nov miom, ki počasi raste in mi začne zopet povzročati zelo hude krvavitve. Stara sem 48 let in sem v predmenopavzi. Zdravnik mi je predpisal tablete Ryeqo. Jemljem jih malo več kot en mesec, hujših stranskih učinkov nimam razen, da me kuha vročina in sem utrujena in brez energije. Zanima me ali je pri mojih letih najbolj smiselno vztrajat na tabletah Ryeqo do menopavze ali je bolje miom odstraniti, glede na stranske učinke tablet.  Miom je podsluznični in je velik 3,5 cm. Ali obstaja še kakšna druga obcija razen operacije?

Hvala vam za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

če se vam miomi kar tvorijo in tvorijo in ste stari 48 let, potem bi predlagal, da vam kar odstranijo celotno telo maternice, kar bo trajno rešilo probleme z miomi in krvavitvami. jajčnike in maternični vrat lahko pustijo pri miru in za vas se potem razen odsotnih krvavitev ne bo spremenilo nič.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close