Ruski hrček
Pozdravljeni
mene zanima imeli smo obiske in je višavski terijer zagrabil za glavco našega hrčka ni ga stisniv malo mu je kri pritekla pri desnem ušesu .Čez 2h smo ga pogledali in ga je bolelo na desni strani ko sem ga hotela dvignim.Bil je pa zelo prestrašen ,da je imel učke čisto izbočene ,čez nekaj časa pa zelo majhne.Kaj mi svetujete .
Hvala za vaš odgovor
Lpe pozdrav Tina
Upam, da ni nič narobe, če odgovarjam Gaji….:) na zgornji prispevek:
Hrčki nasplošno so nočne živali, njihova glasnost pa ni odvisn od njih samih, ampak od opreme. Kot najbrž že veš, hrčki rabijo v svojem bivalnem prostoru kroglo ali kolo in večino rekreacije opravijo ponoči. Jaz sem mojemu rusu kupila tihi kolešček, je malo dražji od navadnega ampak res ni nobenih zvokov ob uporabi, kot na primer pri ”navadnih” (sliši se ”cviljenje” med plastičnimi deli), kovinski pa tako ali tako niso primerni, ker si lahko na njih poškoduje. Tako da pred nakupom je treba premisliti tudi o dobri opremi (primerno velika kletka, kolo, vata oziroma drugo skrivališče, grizalni kamen….). Domnevam glede na to da pišeš da ga ”boš lahko dobila” da si še malo mlajša, zato polagam na vest: tudi hrčki so živali za katere je potrebno skrbet, tudi pri njih je nujna veterinarska oskrba.
Svetujem pa seveda da se na hrčka dobro pripraviš, preberi si katero hrano sme in katere ne, kakšni so optimalni bivalni pogoji itd…. Potem pa le 🙂 So super živalice, jaz sem se na svojega zelo navezala (sem ga posvojila) imajo pa kratko življenjsko dobo, kar je pač en minus…..
Pa lep pozdrav! 🙂
Izabela
Pozdravljeni!
Imam hrčka, ki sem ga dobila pred mesecem dni. Je ruski pritlikavi hrček belo-sive barve in je ženskega spola. Zadnjih nekaj dni opažam, da na mestu na katerem hrček hodi na wc je kri. Hrčka sem pregledala če ima kje kakšen udarec ali podobno pa nisem nikjer nič našla. Zdi se mi da to prihaja med lulanjem. Ali je to bolezen? Kaj mi svetujete? Če želite lahko pripnem tudi sliko krvi in hrčka, če želite.
Lp