Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Rumenozelen izcedek iz oči

Rumenozelen izcedek iz oči

Pozdravljeni.

Sin, star skoraj 3 mesece, ima vneto oko. Ima rumeno zelen izcedek, včasih tudi zlepljeno oko. Pred dobrim mesecem je že imel ciloxan 7 dni, vendar se oko ni pozdravilo do konca. Takrat je pediatrinja rekla, naj ga samo čistim s fr. Sedaj se je izcedek poslabšal, zato ima spet ciloxan, včeraj dan zadnjič (isto 7 dni). Vendar izcedek ni izginil.

Kaj naj naredim? Čistim naprej s fr samo? Na trepalnicah se mu nabere izcedek kot sluz.

 

Hvala vam za odgovor.

Glede na pogostost pojavljanja gre najverjetneje za prirojeno zožitev solzevodov, zato se oko slabše čisti in zastaja izcedek. Ker se stanje z rastjo popravi samo, nekako do prvega leta starosti, ne ukrepamo kirurško, pač pa oko redno čistimo s fiziološko raztopino, masiramo solzevod, v primeru gnojnega zeleno rjavega izcedka pa zdravimo z antibiotičnimi prirpavki.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close