Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Rumen izcedek iz dojk

Rumen izcedek iz dojk

Lepo pozdravljeni!
Sem mati leto in pol starega sina. Z možem se trudiva, da bi v drugič zanosila. Imam en problem (ali pa ne), ki sem ga opazila 20. dan ciklusa (ovulacija je bila 15.dan). Ob iztiskanju iz dojke mi priteče rumena tekočina – podobna rumenemu vodenemu mleku; in to ob iztiskanju iz obeh dojk.
Naj povem, da sem prvega otroka dojila 11 mesecev.
Kaj bi to lahko pomenilo? Ali gre za povečanje delovanja hormonov? Ali gre morebiti za nocečnost, ki si jo tako želim?
Ali je potrebno opraviti kakšen pregled?
Vprašanje bi drugače postavila dr. Pušenjaku v forumu ginekologija in porodništvo, a je žal odsoten cel mesec. Morda mi boste lahko pomagali tudi vi.
Hvala za odgovor,
LP Lina

Spoštovani!

Rumen izcedek je lahko znak hormonskega neravnovesja. Po porodu se ciklične spremembe verjetno še niso popolnoma uredile. Če se bodo težave nadaljevale še naslednje pol teta, potem bo potreben pregled pri ginekologu in ev. pri endokrinologu, da se ugotovi, v čem je problem.

Ker je kontrola hormonskega dogajanja v našem telesu povezana s psihičnimi procesi v možganih, bi vam svetoval, da se poizkusite čim bolj sprostiti in da se ne obremenjujete s svojo naslednjo nosečnostjo (domnevam po te, ker si očitno merite bazalno temperaturo). Poizkusite se prepustiti toku in zelo verjetno bo nosečnost prišla brez dodatnega naprezanja. Prav tako poskrbite za sproščeno vzdušje tudi doma in na delovnem mestu, saj je prav mogoče, da vas vse to ob otroku izčrpava in močno obremenjuje. Stres je pa neugoden za naslednjo zanositev.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close