Najdi forum

rožice za na okna

Lepo pozdravljeni
Katere rožice mi priporočate za na okna ,prenesti morajo dosti sonca in biti trpežne ker nas ni veliko doma,ampak vseeno bi rada imela cvetoča okna.
lp geri

plastične

No ja, takšne duhovitosti pa res niso na mestu…

Mogoče kar pelargonije, ni jih treba veliko zalivati (dvakrat na teden, pa tudi kak dan več jim ne škodi). Če ima kdo kak drug nasvet, pa naj sporoči. Tudi mene zanima. Lahko si omislite korita z rezervo, ki zalivanje še poenostavijo.

Jaz sem letos posadila Gorenjski nagelj, Grintavec in viseče vrtnice Gema, ki sem jih naročila pri Bakkerju pa bom videla kaj bo ratalo. Rabim pa še ene šest sadik samo še nevem ali bom fuksije ali verbene, da bi pisana kombinacija barv.Lp Jelka

Jaz imam bršljanke. So cel dan na pripekajočem soncu in zalivam jih na tri dni.

Vsekakor si omislite korita z vodno rezervo, potem boste brez pomoči sosedov poleti lahko več odsotni od doma….No, pelargonije sicer zdržijo manjšo sušo, a menim, da je zalivanje na tri dni, ob žgočem soncu vseeno malo prehudo.ko se substrat popolnoma presuši, rožce rabijo precej časa , da spet pridejo k sebi in nikoli ne cvetijo tako kot je treba.

Hvala lepa za odgovore bom imela najbrž bršljanke . sem jih že imela in so se dobro obnesle .Samo tele korita mi niso preveč všeč ,lansko leto sem jih nabavila ampak sem morala rožice zalivati od zgoraj čeprav je bilo spodaj dosti vode ,sem mogoče delala kaj narobe ? Kakšne so vaše iskušnje?
lp geri

1.niso vsa korita z vodno rezervo dobra korita…
2.dokler rastlinice ne razvijejo korenin do perforiranega dna , je logično, da jih zalivamo od zgoraj
3.od zgoraj zalivamo tudi kadar smo doma, odvečna voda odteče v rezervo
4.bistvo teh korit je , da preden odidemo od doma napolnimo rezervoar oz. poden z vodo
5.imate plovce , ki kažejo nivo vode?

Hvala za pojasnilo ,korita sem kupila v cvetličarni in so bila še enkrat dražja kot v bauhausu,plovce imam .Še nekaj bi vprašala ,ali naj dam na odprtine kamenčke preden nasujem zemljo?
lp geri

Jaz jih imam že par let.Nikoli nisem dala kamenčkov na poden, pa se je obneslo.
lep pozdrav !

brsljinke, zemlji dodaj AGROGEL; to so zrnca, ki nase vezejo vodo in jo potem rastline crpajo iz njih. kupi se v vreckah velikih kot za semena (imajo v merkurju), rabis 2-3 zlice/korito in ima neomejen rok trajanja; redkokdo to uporablja, jaz imam ta gel se v cvetlicnem vrtu

Mogoče pa rožice niso črpale vodo ker sem dala kamenčke,bom letos probala brez.Hvala in lep pozdrav
geri

Hvala sasa bom probala
lp geri

Jaz nimam teh korit, sem pa poslusala Ruth Podgornik Res na radiu Jesenice, ko je rekla, da se pri teh koritih najbolje obnese klasicno zalivanje.

No jaz sem jih zalivala v spodnji del da mi je ven teklo pa so bile rožice vedno suhe in sem jih morala zaliti na vrhu
lp geri

New Report

Close