Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija ROZACEA

ROZACEA

Pozdravljeni !

Imam zelo velike težave z kožo,imam namreč rozaceo tako mi je zagotovila dermatologinja.Zelo sem obupan,saj vedno izgledam kot kakšen pijanček,moja lica so tako vedno rdeča in me pečejo, imam vedno občutek da moj obraz gori navzven neglede na vreme ali je vroče ali mrzlo.Od ušes proti nosu imam rdečino na obeh licih,na desnem pa tudi koža pomodri,ko mi žilice včasih popokajo se pojavi tudi kakšen mozolj.
Dermatologinja mi je predpisala minkovo mast ki pa nič ne pomaga,saj mi sploh nič ne pomaga karkoli dam na obraz.
Moja lica so tudi zelo suha,ali tudi voda ki je klorirana pospešuje rdečico in pekoč občutek?Naj omenim tudi to da ne jem pekoče hrane.
Z čim si naj omilim rdečino in z čim si naj pomagam da moj obraz ne bo več gorel?
Kje bi lahko odpravil zelo natančne teste kaj je z mojo kožo na obrazu,saj mi dermatologinja ne more kar tako na pamet predpisovati krem brez preiskave sa jih lahko preizkusim nešteto učinka pa ne bo,mineval bo le čas jaz pa bom še bolj obupan.
Hvala za odgovore.

Pozdrav!

Pri Rosacei posebnih testov ni in niso potrebni.
Res pa je, da redko izgine samo z mazili.
Pogosto so sprožitelji in vzroki v prebavnem trektu, kamor je potrebno usmeriti diagnostiko , če so v tem področju problemi.

Potrebno se bo pač odločiti za terapijo s tabletami, ne samo mazili.
Tudi umivanje z vodo poslabša samo bolezen, zato svetujem čiščenje z olji( olivno, mandljevo….).

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Tudi jaz sem imela probleme z občutljivo kožo … No, minimalno jih imam še sedaj. Zdi se mi, da po vseh »mažah« še najbolj pomaga umivanje s kamiličnim čajem (npr. skuhaš zjutraj in imaš še za umivanje zvečer – minimalno vode in npr. dve vrečki čaja) in mazanje s kvalitetnim oljčnim oljem. Kupi si tudi kakšno obarvano kremo (ne preveč kompaktno, ker si fant ..), da zaščitiš kožo pred negativnimi vplivi. Izberi obarvano kremo naravne kozmetike. Meni je zelo pomagalo tudi mazanje z limoninim sokom (na začetku dodaj malo kamiličnega čaja vmes). Sicer peče, celo skeli, je neprijeten občutek, vendar pri meni se je rdečica zelo popravila, pa tudi koža ni več tako občutljiva. Čeprav sem na začetku mislila, da je učinek ravno obraten. To pa se dela samo v zimskim mesecih zaradi tega, ker delujejo kisline v limoni kot aha kisline!! Poskusi tudi s kakšno nego pri kozmetičarki vsaj dvakrat letno. Pojdi tudi k kakšnemu alternativnemu zdravniku, jaz bi ti priporočala nekoga, ki se ukvarja z bioresonanco.

POzdrav!

Objavljam tudi mnenja paramedicinskih postopkov, ki pa jih moram pospremiti s komentarjem, da blaga rosacea morda reagira na take postopke, močno izražena pa vsekakor ne.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljen,

predlagam ti, da si dobro prebereš info na naslednji spletni strani (kjer je nazorno prikazan morebitni vzrok raznoraznih kožnih obolenj, od aken, rozace, dermatitisov…), in sicer:

http://www.demodexsolutions.com

Moje izkušnje:
5 let sem trpela zaradi nevrodermatitisa, odkar uporabljam kremo (julij 2006) se rdeči fleki niso niti enkrat pojavili… Prej je pa bilo obupno, 1-2 dni na mesec sem zgledala normalno, drugač pa katastrofalno… (rdeči fleki, srbelo, luščenje)
Uradna medicina mi ni znala zadovoljivo pomagati, tako da sem sama iskala naprej, tudi vse mogoče alternative… Vsekakor se je trud izplačal!!!

Predlagam ti še, da se malo pozanimaš pri sosednjem forumu z naslovom “Zdravilstvo”.

P.S.
g. Kralj, upam da boste objavili tele moje besede.
Dobro vem, kako se psihično, tudi fizično trpi zaradi kožnih obolenj, zaradi česar tudi želim posredovati svoje izkušnje na tem forumu. Morda bo še kakšnemu pomagalo…

LP,

zarja.

Pozdrav!

Z veseljem objavljam vaše izkušnje, vendar naj pripomnim: sem proti postavljanju diagnoz in zdravljenje preko interneta!
Drugo opažanje: če meni pomaga neka stvar in stotom drugim ne pomaga, ni rečeno, da je ta stvar zdravilo!

Sicer pa nimam ničesar proti naravnim ali paramedicinskim zdravilom, le če ne škodujejo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni,

me zelo veseli, da ste objavili moj post…

Diagnozo mi je postavila dermatologinja na Dermatološki kliniki v Ljubljani, svetovala po svoji moči in znanju… Sama pa sem iskala naprej.

Vsekakor drži, da kar pomaga enemu ni nujno, da pomaga ostalim… pa vendar meni je, mojemu očetu, partnerju, kolegu prav tako… Na omenjenih spletnih straneh pa je še obilo drugih pričevanj…
Škoda, da se v Sloveniji ne opravi kakšna klinična študija na to temo.

Kar pa se tiče škodljivosti in stranskih učinkov… Tudi hormonske kreme, ki se predpisujejo za tovrstna obolenja, niso povsem neškodljiva, o čemer bi vi verjetno veliko več vedeli povedati kakor jaz…

Lep pozdrav vsem in obilo “užitkov v lastni koži”!

zarja

Zarja, tudi sama se ti zahvaljujem za odgovor. Hotela sem prebrskati spletno stran, ki si jo navedla, vendar znam angleščino zelo slabo. Ali lahko podrobneje opišeš težavo, ki si jo imela in kremo, ki ti je pomagala?

Zarja, mogoče bi napisala še to,da imam probleme tudi z trdovratnimi ogrci po nosu in bradi; posledično tudi poškodovano kožo na teh predelih, ker si jih non-stop stiskam.

Zarja, tudi jaz imam probleme s kožo in pri pregledu internetne strani sem ugotovila, da se zdravi tudi t.i. brandy nos. Tudi sama imam poškodovano kožo in zato tudi pordelo na tem delu obraza. Ali izdelke naročaš preko te spletne strani ali obstaja kakšna bližnica?

New Report

Close