Ročna dela, hobiji, spretnosti
Znam marsikaj, zadnje čase pa delam bolj malo…
Naštrikala sem veliko puloverjev zase, za hčer, so že vsi šli v smeti. Nakvačkala ničkoliko prtičkov, prtov, celo zavese, a ni nič več v uporabi. Par makramejev, a nimaš kam z njimi. Nekaj večjih gobelinov, vsi v predalu pod posteljo, razen enega, ki sem ga naredila stara 10 let. Tudi osnov kleklanja sem se naučila, a me ob prisilni drži ful boli hrbet, pa še tiste male čipkice me ne ravno navdušujejo… Šivam le po potrebi, ko se nič ne dobi, za kak večji dogodek, recimo maturantski ples, birmo…
Tudi slikam z oljnimi ali akrilnimi barvami, a tudi to le za prijatelje, ko imajo okroglo obletnico recimo.
Skratka, včasih se mi zdi, da kradem bogu čas, ko ne dam nič od sebe, pa bi lahko 🙂
Omaro omenjaš, če bi znala narediti vzorec? Sama sem to naredila na zelo preprost način, pa dobro zgleda. Nabavila sem 3D pasto in folijo z izrezanim motivom, ki mi je bil všeč (lahko ga izdelaš tudi sama, potrebuješ folijo, kakršno uporabljamo za vezanje skript, olfa nožek in motiv). Pasto nanašaš preko folije, pustiš na lesu, da se posuši, potem malo pobrusiš robove. Dokončala sem tako, da sem celotno omaro pobarvala, potem pa pobrusila motiv in malo okrog, da sem dobila retro videz. Sem pa naprej probala na deski :)))
Ojla
Lepo je bilo prebrati, s čim vse se ukvarjate in zapolnjujete prosti čas. Prav tako česa vse si še želite naučiti. Le tako naprej.
Za vse sodelujoče v tej temi… odlično odplesano ter brez napak in slabe volje. 🙂
PS… jaz se pa grem naprej ukvarjat z mojim “trenutnim” hobijem, ker moram še skidati do konca sneg okoli bajte. :-)))