Rjavo znamenje na vratu
Pozdravljeni.
Sem star 19 let, imam sledečo težavo, in sicer, imam kar nekaj rjavih znamenj(. Večino jih imam na predelu lasišča, oziroma, imel sem jih še več, ampak so mi jih nekaj uspeli odstranit in jih sedaj nimam več toliko.
Moti me pa predvsem eno znamenje pod lasiščem, oziroma že skorajda na predelu vratu. Saj je kar precej veliko, pa tudi vidi se, saj se tam lasišče konča. Slednje so mi odstranjevali že trikrat. Prvič z žganjem(takrat so mi jih kar nekaj uspeli odstranit) a ta mi je nazaj zrasel, nato so mi odrezovali, in mi je spet nazaj zraslo. V tretje sem poizkusil samoplačniško, odstranjevali so mi z laserskimi žarki. Po posegu je vse zgledalo super, sem mazal z kremami, bilo je lepo gladko, nato pa mi je kar naenkrat začelo nazaj rast. Sedaj je spet take velikosti kot je bilo pred posegom.
Pred kratkim sem šel nazaj na pregled tega, in so mi predlagali da bi še enkrat odstranili ter da bi nato poslali na preizkavo, da bi ugotovili ali gre za keloid. Zanima me kaj bi se dalo storit? naj grem še enkrat na ta poseg? ali obstaja kak drug način odstranjevanja?
Hvala v naprej!
Pozdrav!
prvo pravilo pri odstranjevanju znamenj je, da je odstranjeno kirurško in s histologijo- kar pomeni izrezano in poslano na preiskavo. S tem je odstranjeno v celoti, poleg tega pa nam pove za kakšno znamenje gre in , da je odstranjeno v celoti.
Le manjša znamenja in znamenja, ki 100% niso nevarna se lahko odstranjuje na druge načine.
Če je pri vas keloid, potem ponovno odstranjevanje pomeni še večjo brazgotino.
Kaj je pa ne morem presoditi na podlagi tega opisa.
Lp
Pozdravljeni.
Hvala za vaš odgovor. Da, nekoliko olajšam zadevo, spodaj prilagam link do sike.
Torej da še enkrat ponovim, zadeva je na začetku bila povsem podobna kaj se veličine tiče, tudi dvognjena nad kožno površeno, le da je bila rjave barve, oziroma je bilo kot znamenje. Na odstranjevanju sem bil trikrat, ampak mi je vselej nazaj zraslo. Nazadnje so mi odstranjevali z laserskimi žarki. Po posegu je bilo lepo gladko, sem mazal z kremami, čez čas pa mi je začelo nazaj rast. Sedaj je nekako spet take veličine kot je bilo pred posegom, le da je sedaj rdeče barvo in izgleda tako:
http://shrani.si/f/1y/11W/9f84RLc/1a.jpg
Ali obstaja možnsot da ni bilo v celoti odstranjeno in je zato nazaj zraslo? ali bi mogel poizkusit z ponovnim posegom?
Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.