rjavkast izcedek namesto menstruacije
Spoštovani,
zakaj bi moralo bit kaj narobe? Če niste noseči, boste pač malo počakali in slej ko prej pride tudi M. Razlogov za odlog M je več in noben ni zdravstveno problematičen.
počakajte nekaj tednov in če obstaja možnost zanositve, občasno preverite s testom nosečnosti.
pozdravljeni,
stara sem 18 let. Prvo menstruacijo sem dobila pri 13 letih. Zadnje tri leta imam menstruacijo redno. Menstrualni cikel imam približno 26 dni in 7 dni dolge močne menstruacije. Meseca marca mi je menstruacija zamujala in sem jo dobila komaj 31.3 – 6.4. Tako se mi je menstruacija od Aprila prestavila na začetek maja. Ampak sem 21.4. dobila rjave izcedke, ki so bili še, kar močni saj sem morala nositi vložek, ampak nikoli ni bilo menstruacije le rjav izcedek. Sedaj je že 12.5 in še vedno nisem dobila menstruacije. Sem spolno aktivna a z partnerjem uporabljama kondome.
Spoštovani,
vse ste lepo in natančno predstavili ampak iz zaključka gre sklepati, da nosečnosti ne jemljete kot možno? To je pa v bistvu prva reč, ki jo velja izključit objektivno, kar pomeni s testom. Če je test v takšni situaciji negativen, potem gre po vsej verjetnosti za vmesno krvavitev iz hormonskih razlogov, najpogostejši razlog za to pa je luiteinska cista ali kakšno presnovno stanje v smislu PCOs. Ne trdim, da je zdaj takoj treba vse raziskati in pojasniti, ampak, če bi se stanje samo od sebe ne uredilo v 3 mesecih, bi pa morebiti vseeno veljalo stopiti do ginekologa, da se preveri, v čem je problem.