Rjavi izcedek dan po ovulaciji
Spoštovani,
Imam 27 let, primerno suha, leta 2008 tromboza in pljucna embolija zaradi jemanja KT Logest (1 leto). Opravljene so bile vse mozne raziskave, tudi nagnjenost k strdkom-negativno. Za menoj 2 nosecnosti, obakrat zanosila v prvem poizkusu, bila preventivno od 6.tedna nosecnosti na Fragminu in nosecnosti sta bili spremljani v porodnisnici in na polikliniki(dr.Kozak),vselej brez zapletov. Oba poroda (2012 in 2014) sta bila brez tezav, vse potekalo BP, otroka rojena povsem zdrava. Men nosecnostima ni bilo nobenih strdkov ali kaksnih drugih tezav.
Zadnji porod je bil decembra 2014. Menstrucijo sem dobila aprila 2015 in je bila redna. Avgusta 2015 pa sem imela pred vsako menstruacijo rjave izcedke. Decembra 2015 sem pri G opravila 2x vaginalni UZ ki ni kazal nepravilnosti, izvidi scitnice BP, hormonski izvidi v mejah normale. Sicer mi je po telefonu rekla da imam malo manj estrogena ampak v mejah normale. Glede na rjave izcedke takoj po ovulaciji sklepam, da kvecjemu premalo progesterona? Se ne spoznam toliko, mozno le da sem si narobe zapomnila. Srcno si zeliva uspesno tretjo nosecnost, trenutno sva sele v tretjem krogu poizkusa zanositve vendar so rjavi izcedki verjetno ze sami po sebi velika ovira (propadanje RT?). Na forumih sem zasledila, da je rjav izcedek takoj po ovulaciji lahko tudi groznja za ss in si res ne zelim zanositve v tej smeri ampak sprva kako ozdraviti te rjave izcedke. V decembru mi je G predpisala tudi Orgametril, da so se obilni izcedki ustavili,nato se je lepo sprozila M in izcedkov v casu do ovulacije ni bilo, zdaj pa ta cikel, ponovno po ovulaciji izcedek (kapljica ali dve na dan). Prvi dan zadnje M je 24.12.2015 in ovulacija 7.1.2016. Izcedek se je zacel 9.1.2016. Ginekologinja mi zaradi prebolele tromboze noce predpisati kaksnih drugih tablet, zato se obracam na vas,kaj lahko storim oz kam se lahko obrnem. Res me zalosti, da se mi tokrat vse to dogaja. Se opravicujem ce ni bilo dovolj jasnosti. Samo ne zelim zanositi ce mi ze vnaprej grozi ss? Res pa je, da vem le toliko kar kje preberem. G mi je rekla naj kar poskusam zanosit in ni nikoli omenila propadanje RT, to je moja “ugotovitev”.
Hvala za vas cas in lep pozdrav!
spoštovani,
na prezgodnje propadanje RT lahko mislimo, če se krvavi oziroma rjavi izcedki pojavljajo pred M, ne takoj po O. Vaši se torej pojavljajo okrog ovulacije, kar bi kazalo razumeti kot odziv na hormonska nihanja v času ovulacije in to ne vpliva na zanositev in nosečnost. Če drugi del ciklusa ni krajši od 10 dni torej ne potrebujete dodatnih hormonov.
Pozdravljeni!
Prosila bi vas za vaše mnenje.
Že nekaj časa poskušam zanositi. Prvi dan moje zadnje menstruacije je bil 29.1.2016 (menstruacija traja ponavadi cca 4-5dni). Menstruacije imam redne na 28-29 dni. Zadnja menstruacija je bila za par dni zamaknjena ker sem 15 dni jemala tablete Orgametril. Ovulacijo sem imela okrog 11.2.2016. Dne 15. 2.2016 sem opazila rjav izcedek, ki je bil prisoten do 22.2.2016. Tudi danes je še prisoten (manj kot do sedaj). Zanima me ali je možno da je to vgnezditvena krvavitev. Preiskava krvi je pokazala, da so hormoni v mejah normale. Partnerjev spermiogram (ki ste ga pred kratkim komentirali) naj bi bil tudi v redu.
Hvala za odgovor in lp
vgnezditev se zgodi 6 do 9 dni po ovulaciji, če se zgodi prej, pa gre večinoma za IMN, ker zarodek do maternice rabi vsaj 6 dni.
Spoštovani!
25.1.2016 sem imela lletz, gin. mi je odsvetoval 3 tedne spolne odnose, na pregledu mi je rekel, da je vse ok. Menstruacijo sem dobila 8.2.2016. Spolni odnos sem imela 21.2., ovulacijo 22.2.. Danes 23.2. imam malo rjavega izcedka. Imam rjav izcedek zaradi ovulacije? Ali mogoče zaradi spolnega odnosa po lletz in je bil spolni odnos prehitro, mogoče bi morala počakat še malo. Pozabila sem omenit, da s partnerjem delava na naraščaju. Malo sem v skrbeh, da sva prehitevala s spolnim odnosom in, da se rana ne bo zacelila.
Spoštovani,
seveda ne morem vedeti, zakaj točno ste zakrvaveli, ampak bolj verjetno zaradi stanja po LLETZ kot zaradi ovulacije in s tem povezanimi hormonskimi nihanji. Ne glede na to, pa to ne pomeni, da ste s spolnimi odnosi začeli prehitro. LLETZ pač pusti določene spremembe, ki lahko krvavitve ob odnosih povzročajo tudi še kasneje.
lahko naredite test, ampak bi priporočil, da z njim počakate vsaj 14 dni po ovulaciji, torej do 26.2.
Pozdravljeni. Mene pa zanima slednje – s partnerjem se že več kot leto dni trudiva zanositi. Ovulacija je bila točno pred tednom dni, danes še mi je pa pojav rjav izcedek (21.dan ciklusa). Zanima me, če bi to lahko bila vgnezditvena krvavitev? Za menstruacijo je namreč še prezgodaj. Da “vzdržujem” progesteron že 4.mesec uporabljam progesteronsko kremo, tako da padec progesterona ne bi smel biti.
Hvala vam za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani,
ja, lahko bi bila tudi VK, ni pa nujno. Če je to VK boste izvedeli čez teden dni, ko boste lahko naredili test nosečnosti, do takrat pa od ugibanja ni nobene koristi.
Pozdravljeni!Menustracijo imam normalno vsaki mesec sicer so cikli različno dolgi najkrajši 25 najdaljši 30….skrbijo me edino ti svetlo rjavi izcedki po vsaki končani menustraciji …..menustracijo imam tam cc.5,6, dni ….danes je 12 dan cikla in se je skos prisoten svetlo rjav izcedek ,danes je celo zelo tekoc kot neko uhajane vode …bi me moglo skrbeti?delam na zanositvi ampak neuspešno…hvala Lp
težko ocenjujem zgolj omenjeni pojav. Lahko je tudi del normale (estrus), bolj podrobno pa lahko zadevo ocenimo le v osebnem stiku.
Pozdravljeni,
Bom izkoristila kar to odprto temo..
28.4 sem imela punkcijo..3.5 vstavljen en zarodek..uporabljam crinone gel..danes 10.5 sem zjutraj dobila,kljub gelu menstruacijo..ampak zacudilo me je predvsem to, da ko sem sla na wc okoli 12 ure, se je iz noznice izlocila kot nekaksna gmota..tega se nisem dozivela..a je to gel pomesanega z menstruacijo? Malo me panika..
Hvala za odgovor
Spoštovani,
za paniko seveda ni razloga, kaj je točno omenjena gmota, pa bi res težko uganil. Zaradi posebnega videza izločka, če drugih težav ni, ni potrebna posebna obravnava.
Pozdravljeni ponovno,
Najlepsa hvala za vas odgovor..danes je prisotno se tu pa tam kaksno zbadanje,ki ni podobno menstrualnim krcem ,ki znajo bit dokaj mocni kadar imam. menstruacijo. Krvav izcedek se imam ampak ne v velikih kolicinah..sedaj pa me zanima naslednje..STOP injekcijo sem prejela 26.4..punkcija 28.4 in transfer 3.5…danes zjutraj sem naredila test ( trakec), ki je drugo crtico obarval bolj bledo..nato sem opravila se digitalni test ki je izpisal plus 1-2 tedna..ima stop injekcija se vpliv? krvni je sele 16.5..skrbi me to zbadanje s krvjo..kaj predlagate?
Hvala za odgovor
hm? Stop injekcija bi lahko imela vpliv do max. 14 dni. Vedno so sicer tudi izjeme, zato bi test vsekakor ponovil čez kak teden. Sicer pa se kot pozitiven test šteje le, če je testna črtica vsaj enako močna kot kontrolna. blaga črtica torej še ni +. Test ni dizajniran za “tendenco” ampak je lahko le + ali -. Če bi radi vedeli več, morate narediti kvantitativni test beta hCG iz krvi.
Pozdravljeni
Stara sem 27let.
Prej nikoli nisem imela problemov z menstruacijami. Od kar jo imam, je 28 (+,- 1 dan)
S partnerjem delava na zanositvi par mesecev. Zaenkrat še ni bilo sreče pa nič za to. Bo ko pač bo.
Vem tudi približno kdaj imam ovulacijo, izcedek je bil vedno povečan. Če pa slučajno nisem sigurna pa naredim ovulacjiski test. Tako je bilo tudi tokrat. Petek in soboto je bil ovulacjiski test pozitiven. Zato sva bila tudi malo bolj aktivna te dni.
V nedeljo sem bila grozno utrujena in bolela me je glava. Nisem dajala neke posebne pozornosti na to.
V ponedeljek zjutraj pa sem rahlo zakrvavela. Kri je bila sveža. Dala sem si vložek, na katerem ni bilo skoraj nič razen pikico rjavega izcedka. Opazila sem, da ko sem šla na blato, je bila kri Drugače pa je ni bilo. Razlagala sem si, da očitno pritisk sproži krvavitev.
V torek ni bilo vec krvavitve tudi men veliko potrebo ne. Bil pa je rahel rjav izcedek na vložku.
Odšla sem do svoje zlate ginekologinje katera mi je naredila pregled tudi z ultrazvokom in vzela bris ob katerem sem tudi zakrvavela.
Pravi, da je vse brez posebnosti in vse v najlepšem redu. Jajčnika sta oba uredu videlo se je iz katerega je bila sprožena ovulacija. Maternica lepa pravi da čisto šolski primer. Sepravi, vse “štima” rekla je, da je šlo verjetno za ovulacjisko krvavitev.
Naj omenim, da smo se v soboto po 15letih poslovili od naše psičke in je bil to zame grozen šok/stres.
Mogoče, da mi je skupek vseh teh dogodkov povzročil to hormonsko neravnovesje če ginekologinja ni videla ničesar zaskrbljujočega.
Ker pa se je to zgodilo prvič in je nekaj novega se pač ustrašimo. Logično pa, da telo ni stroj in da prihaja do nihanj.
Zanima me sledeče, ali ovulacjiska krvavitev upliva na možnost zanositve?
In da sem kljub krvavitvi in rjavemu izcedku ki pridno ustraja tudi še danes, lahko noseča?
In malo neumno uprašanje, ginekologinja ni mogla videti, če se karkoli dogaja v smeri nosečnosti glede na to, da je od odnosa sploh šele 3 dni? Prvi vrjerno pokaže test po izostanku menstruacije?
Najlepša hvala za odgovor.
krvavitev v obdobju okrog ovulacije je “estrus” in če ste imeli kužko, potem vaj ta pojav ne more biti povsem tuj. sicer pri ženski redek, ker spada med tako imenovane “atavizme”, ampak vendarle, nič izjemnega. Karkoli v smeri nosečnosti pa se da z UZ videti najprej v 6. tednu po ZM. Prva upoštevanja vredna informacija pa je itak biokemična, torej test nosečnosti.
mag. Stanko Pušenjak, dr. med., 28.08.2024 ob 17:16
krvavitev v obdobju okrog ovulacije je “estrus” in če ste imeli kužko, potem vaj ta pojav ne more biti povsem tuj. sicer pri ženski redek, ker spada med tako imenovane “atavizme”, ampak vendarle, nič izjemnega. Karkoli v smeri nosečnosti pa se da z UZ videti najprej v 6. tednu po ZM. Prva upoštevanja vredna informacija pa je itak biokemična, torej test nosečnosti.
Najlepša hvala za odgovor.
Torej če prav razumem, naj ta rahla krvavitev in blag rjav izcedek ne uplivata na to, da bi lahko tokrat zanosila? Oziroma so možnosti iste kot če te krvavitve in izcedka nebi bilo?
Je samo treba počakati na zamujeno M.
res je