Rjav izcedek
Pozdravljeni.
Stara sem 38 let, zaradi močnih M sem lani februarja opravila ablacijo endometrija z metodo novasure. Po tem so se M zelo lepo uredile. Zadnja ta mesec je bila kar sibka.
Po končani menstruaciji, ki se je začela 16.4 in končala nekje 22. ali 23.4., se mi je v 27.4. pojavil rjav izcedek in se vedno traja. Ni veliko, vecinoma, ko se obrisem je vidno.
Je pa res da sva imela s partnerjem 24. In 26.4 že spolna odnosa.
Na odgovor G še čakam.
Bi me moralo skrbeti?
hvala za odgovor
Spoštovani,
vsaka vmesna krvavitev še ni razlog za skrbi, zlasti ne, če se pojavi prvič in v kolikor sicer redno hodite na ginekološke preglede z brisom PAP. Pri vaši starosti se to najpogosteje zgodi po kakšni neposrečeni ovulaciji in to vsaj za enkrat ne kliče po posebnih ukrepih.
Pozdravljeni,
stara sem 33 let, noseča nisem. Menstruacije imam večinoma na 28 dni, je pa razpon med njimi tudi med 25 in 29 dnem. Zadnje tri menstruacije so bile na 26 dan, zadnja je prišla 26.4. 2024.
Imam vprašanje glede izcedkov in sicer vsak mesec se mi pred menstruacijo 2 – 3 dni pojavi krvavo rjav izcedek šele nato prava menstruacija. Danes je 28 dan in menstruacije še vedno ni, imam pa že 4 dni (od 25 dneva) občasno ali rjav ali pa prav malo krvi kot da menstruacija že bo in občasno bolečine v spodnjem delu trebuha in jajčnikih. Naj omenim še to, da tudi pogosto odvajam vodo in blato v teh dneh.
Zanima me ali je to znak prihajajoče menstruacije ali je lahko kaj narobe?
Za odgovor se vam zahvaljujem.
Spoštovan,
vsi znaki in simptomi govorijo za PMS in ne za kakšno patologijo, se pa te reči skozi reproduktivno dobo lahko spreminjajo. Za enkrat počakajte, če bi se M dalj časa res ne pojavila (redimo 2 tedna), pa se obrnite na svojega ginekologa, pa bo morebiti preveril, za kaj gre. Za kaj nevarnega oz. pomembnega pa zagotovo ne gre. Kvečjemu kakšna hormonska motnja.