riževo mleko in dojenček
Hecno, kako lahko pri petih mesecih potrdijo, da nima nobene alergije, ko so meni vedno trdili, da so testi pri malih nezanesljivi in tudi, če nič ne pokažejo, je lahko vendarle alergičen. No, srečo ste imeli, da ste res vredu in niste hudo reagirali po končanju diete, kot se je zgodilo nam.
Z nobenim melkom se ni hecati pri alergiji. Če je otrok res alergičen, nobena variacija živalskega mleka ni OK. Za tako malo dete – 8 meecev – pa res ni riževo mleko nadomestek. Gotovo rabi Aptamil ADC ali Pregomin ali kar je še takih formul. Z riževim mlekom si lahko samo tu in tam pomagamo za popestritev okusa in spremembo. Je pa dosti prepusto in nekvalitetno tudi glede na svojo ceno.
Ej, moje mleko je bilo vedno sladko. Pravzaprav je imelo podoben okus kot riževo. (Polizala sem kakšne kaplice, ki so me poškropile po roki, ker sem bila kot gasilska cisterna.)
Je pa hudo z malimi izbirčneži. Držimo vsem pesti, da se navadite in unesete.
Naj še jaz dodam svoje mnenje!
Tudi pri moji hčerkici sumijo alergijo na KML in jajca vendar nikoli ni imela nobenih znakov alergije. Ni imela krčev ne težav s kožo pa sem jaz vseeno na dieti, ker ima deklica refluks. Tudi bioresonanca ni pokazala alergije na KML ali jajce temveč pa je pokazala alergijo na marelice. Tudi krvni testi so bili negativni. Ker sem na dieti in še vedno polno dojim sem v svojo prehrano vnesla riževo mleko. Deklico po njem tako napenja, ima vetrove, težko kaka, zato ga ne mislim več pit. Ima katera kakšen predlog s čim naj nadomestim KML? Kaj pa menite o sojinem napitku? Menda je soja tudi alergena.
Je bila ena kolegica na bioresonanci, kjer so ji rekli,da je mala alergična na vse mogočwe, pa ni smela dojeca mama nic vec jest…. No,potem je sla na alergoloske teste, pa so ugotovili, da je samo na lesnike. In od takrat je mala ok!!!! Cimprej idi na teste, pa da se razjasni kaj je res. toj bioresonanco pa z rezervo vzet…
Ljudje božji, a imate res toliko denarja odveč, da ga šenkavate raznim samooklicanim čudodelcem in to za par pik na otroku?? Kam je šla vsa zdrava pamet povprečnih državljanov?
Testi za alergijo se delajo V KATERIKOLI STAROSTI!!! Iz lastnih izkušenj vam povem, da otrok, ki je res alergičen, to na testih pokaže! Moj otrok jebil testiran pred 3. mesecem in so bili testi vsi pozitivni. Niso pa testi 100% zanesljivi, jasno da ne, ker je lahko par mesecev star dojenček samo preobčutljiv na nekaj, ne pa alergičen! To pa bo skrbna mama ugotovila enako, kot ugotovi nek šarlatan. Še vedno so krvni alergološki testi bistveno bolj zanesljivi od raznih bicomov, ki itak vsem povedo eno te isto: kandida, bel sladkor stran, pa koruzo tud stran, pa moko stran , ene in iste flavze za ves folk.
Vsaka pika in vsak flek še ni alergija! Tudi vsak prdec ali malo redkejše blato ni alergija. Izvajanja nekih diet brez onsove je škodljivo tako za doječo mater, kot za otroka. Riževo mleko KOT NADOMESTEK KRAVJEGA NI PRIMERNO!!! Za NIKOGAR!!! Riževo mleko ne vsebuje ne maščob, ne beljakovin, je zgolj “sladka voda bele barve” in nič drugega!! Za dojenčke so nujni primerni nadomestki, ki so predpisani na recept, če kdo še nima recepta, mleko kupi, spravi račune in jih uveljavlja, ko je alergija uradno potrjena! Vsi eksperimenti z kozjim p akobiljim p ane vem kakšnim mlekom še vse so IZREDNO TVEGANI in lahko otrokovo stanje tudi drastično poslabšajo. Na forumu pediatrija imate o alergija napisano ogromno in bilo bi nadvse modro, če se straš, ki ima otroka alergika, vsaj majčkeno poukvarja z osnovami od osnov, ne pa da otroke ogrožate za raznimi poskusi. Nikakor pa se dojenčka, ki še ne je GH, ne sme nikoli hraniti zgolj z riževim mlekom – nikoli! Tudi sojina mleka za to niso primerna in so že vzeta iz prodaje kot izključna hrana dojenčkov. Bodite resni in poslušajte strokovnjake – strokovnjake, ne “strokovnjake”.