Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Rižev sladoled!

Rižev sladoled!

Lep pozdrav!
Zanima me če se, da kupiti rižev sladoled? Sin je alergičen na mleko, jajca in sojo. Prosila bi tudi za kakšen recept, npr. sladoleda!
Hvala za odgovore!

Mi kupujemo rižev sladoled v Merkatorju in je od znamke Rys. Imajo takega brez dodatkov, sicer pa tudi z ne vem točno gozdnimi sadeži, kakavom. Dobi se ga v večjih centrih. Točno se reče rižev desert brez mleka in je v banjici, mislim da pol kg.
Sicer pa jaz tudi sama delam sladoled, tako da s power juicerjem sprešam sadje, sok nalijem v modelčke (ki so kot lučke) in zmrznem. Pri nas to funkcionira že nekaj let.

Srečno!

zamrznjeno sadje + sladkor + nekoliko riževega mleka v blender ( tak mikser imam doma, le da jaz dajem sojino mleko, ker ga hči lahko) in dobiš krasen, pa še svež sladoled…količino mleka prilagajaj željeni gostoti sladoleda ..od sadja jaz največ uporabljam: borovnice, višnje, jagode…

dobiš v večjih centrih: merkator, interšpar, planet tuš.

sama ga delam z sojinim mlekom, ti pa uporabljaja riževo mleko, tudi smetano dajem sojino, je zgolj za zgostitev, da je sladoled kremast, riževe smetane nisem zasledila.

220ml mleka, 200ml smetane, 100g sladkorja, po želji vanili aromo, sadje. vse skupaj zmešam, potem pa dam v aparat za sladoled za cca. 1 uro. dober je en teden. preden ga serviraš ga vzameš iz zamrzovalnika in počakaš par minut da se lažje baše.
če ne uporabljaš aparata, potem samo malo bolj gladko zmiksaj z mikserjem.

Hvala za recepte. Takoj grem na delo!

Doma ga delam tako kot ti je odgovorila andreja*, samo da dam za osnovo banano. Potem pa zmešam še zmrznjeno sadje in sojino ali riževo mleko in sladkor v prahu po potrebi.

Dober tek.

New Report

Close