Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Rižev kruh in kopica alergij

Rižev kruh in kopica alergij

Drage mame, ima katera recept za rižev kruh?

Če to bereš Tincci, me zanima, če je tebi kruh uspel in koliko kvasa si dala na količino moke?

Moja deklica je danes dobila krvne teste in ima pri 11 mesecih alergijo na vsa žita, ajdo, koruzo, krompir, banano…, na riž pa ne.
Najnižja vrednost je krompir (2,25, ajda kar 34,89)

Če ima kdo izkušnje: kaj je dajal od ugotovljenih alergenov oz. kolikšna vrednost je bila, da ste kdaj dali kaj poskusiti?
Namreč še nižjo vrednost ima banano (0,95), pa me zanima, če ji jo dam? Po pol leta zavračanja le-te jo sedaj rada malo poje.

Še eno vprašanje za izkušene mame: na svinjino ni pokazalo alergije – ali ji jo lahko dam in jo jaz kot doječa mati lahko uživam?
Zaenkrat sem ji sedaj dala kuhano jabolko, pa je ne bi rada posilila s preveč nove hrane naenkrat, čeprav sva obe že zelo siti samo riža in prosene kaše.

Za odgovore najlepša hvala!

en zavitek riževe moke (450g)
300dcl vode ali riževega mleka (več daš riževega mleka, bolj je mehek)
2 žlici kuhanega riža
žlička soli
žlička sladkorja
pol žličke repičnega olja
1 zavitek suhega kvasa

Jaz sem dala v kruhomat po tem vrstnem redu. Preden daš kvas, narediš na sredi luknjo in daš kvas vanjo. Kruh je dober točno isti dan, potem rata trd in drobljiv. Jaz sem ga spekla in polovico dala v skrinjo, potem ga pa odmrznila v mikrovalki. Glede na to, da je rižev kruh, se je meni takrat zdel ful okusen, ker je bila med dojenjem to edina žitarica in edini kruh.

Vmes lahko naribaš tudi eno kuhano jabolko, da bo bolj sočen, če je dovoljeno, seveda.

Tincci, najlepša hvala! Takoj ga grem naredit.

Me zanima, če še dojiš ali si obupala? Mene sedaj popolnoma vsi domači prepričujejo, da naj neham dojiti. Moji se je sedaj še riž uprl, sploh več noče jesti. Že tako so mi ta teden na alergo očitali, da je presuha, da nekaj mora jesti. Ko so prišli izvidi, so postali pa tiho in riž, riž in riž…
Držita se s tamalo!

Seveda ti ni treba nehat dojit.

Moji hčeri zdaj pečem kruh iz moke GlutaNo BreadMix, je zelo okusen.

Hirkani

Hirkani, kaj pa vsebuje ta kruh?

Šli sva na dieto 4 živil pri 8m, pri 10m sem jo pa nehala dojit, ker je pristala samo na pregominu as.

Tincci, kruh mi ni uspel. Nizek, trd je. Morala sem pa dodati še 1 dcl tekočine, ker je avtomat mešal suho moko. Vse sem vrgla stran, ker je mokro.
Delala sem tako, kot si napisala, samo kvas sem dala svež. Bom poskusila še s suhim.

Stoj zraven, ko meša pa dodaj raje riževo mleko, od vode bo preveč trd. Pa malo olja ne pozabi. Jaz sem delala z riževim mlekom, pa še to ga je blo treba pojesti isti dan, drug dan je bil kot kamen. Še enkrat probaj, sej bo ratalo.

Hvala za nasvet in lepo se imejte s Hano.

Tincci, uspelo mi je! Kruh ni tako trd, kot sem se bala. Glede na to, da jeva riž v tisoč in eni obliki, je ta kruh še kar dober. Še enkrat najlepša hvala za recept. Brez kruha bi verjetno obupala. Ga imam zelo rada in ne vem, če ravno zaradi tega ne bi prenehala dojiti. Tako ga z užitkom jem.

Držite se!

Vem, jaz sem tudi jedla samo riž nekaj časa in mi je bil ta kruh zakon!! Super, dober tek:)

New Report

Close