RIŽEV KRUH
dragi starši, prosim za nasvet! po novih testiranjih hči ne sme uživati stvari, ki jih je prej, zato je nastala težava pri kruhu. uživa lahko ajdo, koruzo in riž, pa mi nikakor ne rata narediti kruha. po starih forumih sem probala narediti kruh, pa mi ni uspelo.uporabila sem kvas iz vinskega kamna,ajdo, malo koruzne moke in malo riževe, pa kruh ni hotel narasti. mogoče mi ni uspelo, ker nisem dala radanske, kot je napisano na enem od receptov. brezglutenske moke pa ne smem uporabljati, ker je notri krompirjev škrob, hči pa je alergična na krompir.
prosim za vaše izkušnje. vnaprej hvala.
A obstaja kaka mešanice, kjer je notri samo npr koruza pa krompirjev škrob? Na vse ostalo je alergična. No, saj drugače bom pa sama ga delala.
Aja, pa še to, v rižev kruh lahko zmešaš tudi en kuhan krompir (pretlačen), ostane dalj svež. Se mi pa niti slučajno tega ne bi dalo peči v pečici, ker itak ne bi ratal, se mi zdi, da je kruhomat vreden vsakega tolarja, dobiš ga že za 10.000.
LJUBI JEZUS!!!!! NE PREKOSIM!!!!pa je že pri njej kaj uporov glede tega, da ne sme jesti kot drugi otroci?! pri nas je čedalje težje, mala je stara dobra 4 leta. problem sploh nastane, ko moramo ukinit stvari, ki jih je že jedla. ampak če bo samo to, bom prebolela. me je panika zelo grabila, ko so ji vzeli iz noge tkivo za histologijo, da vidijo, če gre za kake druge bolezni. hvala bogu – negativno. glavno da so drugače zdravi in bistri!!!!