Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija RIŽEV KRUH

RIŽEV KRUH

dragi starši, prosim za nasvet! po novih testiranjih hči ne sme uživati stvari, ki jih je prej, zato je nastala težava pri kruhu. uživa lahko ajdo, koruzo in riž, pa mi nikakor ne rata narediti kruha. po starih forumih sem probala narediti kruh, pa mi ni uspelo.uporabila sem kvas iz vinskega kamna,ajdo, malo koruzne moke in malo riževe, pa kruh ni hotel narasti. mogoče mi ni uspelo, ker nisem dala radanske, kot je napisano na enem od receptov. brezglutenske moke pa ne smem uporabljati, ker je notri krompirjev škrob, hči pa je alergična na krompir.
prosim za vaše izkušnje. vnaprej hvala.

V Schär Mix-C moki ni krompirjevega škroba (za to mešanico za pecivo sem sigurna, mislim pa da enako velja za tisto za kruh). Iz nje delam kruh po receptu z embalaže in pride enkraten.

za recept poglej v kuharici sestre vendeline (ajdov kruh, koruzni kruh). v obeh receptih je sicer pšenična moka, namesto te daj riževo. poglej pa še v knjigi kuhanje z omejitvami ali pa matejina veganska kuhinja, mogoče boš našla kaj uporabnega.

hvala obema!ali se že da to moko kupiti pri nas? na forumih sem brala, da jo imajo samo v avstriji. mi prosim poveste še vse ostale sestavine te moke. 100x hvala.

schar mix moko kupujem v dm-u, dobiš pa jo v tuševi drogeriji, planetu tuš,intersparu. mešanica c vsebuje koruzni škrob, koruzno moko, kot gostilo pa rožiče.

hvala, sem že klicala v naš DM in jo imajo. upam, da mi bo dans uspelo narediti kruh, pa upam, da ne bo reakcije na rožičke. še eno vprašanje: ali je treba biti pri uporabi kvasa iz vinskega kvasa na kaj posebno pozoren, da bo kruh vzhajal?

Jaz sem rižev kruh pekla v kruhomatu, zmešala sem 400g riževe moke, kvas, 2dcl riževega mleka, žličko soli, žličko sladkorja in kapljico sončničnega olja.

Dokler nismo ugotovili, da je alergična tudi na riž:((

A obstaja kaka mešanice, kjer je notri samo npr koruza pa krompirjev škrob? Na vse ostalo je alergična. No, saj drugače bom pa sama ga delala.

Aja, pa še to, v rižev kruh lahko zmešaš tudi en kuhan krompir (pretlačen), ostane dalj svež. Se mi pa niti slučajno tega ne bi dalo peči v pečici, ker itak ne bi ratal, se mi zdi, da je kruhomat vreden vsakega tolarja, dobiš ga že za 10.000.

aha, havala enako. tudi mi smo v petek izvedeli, da je tudi alergična na riž. spet imamo fazo vseh možnih alergij!!!

Kok maš pa starega otroka in na kaj je vse alergičen? Moja je 13 mesecev in alergična v bistvu na skoraj vsa živila razen koruze, bučk, jabolk in zajčka. Pa prekosi to, če moreš, haha!

LJUBI JEZUS!!!!! NE PREKOSIM!!!!pa je že pri njej kaj uporov glede tega, da ne sme jesti kot drugi otroci?! pri nas je čedalje težje, mala je stara dobra 4 leta. problem sploh nastane, ko moramo ukinit stvari, ki jih je že jedla. ampak če bo samo to, bom prebolela. me je panika zelo grabila, ko so ji vzeli iz noge tkivo za histologijo, da vidijo, če gre za kake druge bolezni. hvala bogu – negativno. glavno da so drugače zdravi in bistri!!!!

Tincci, obstaja mešanica Schar mix C: koruzna moka, koruzni škrob, gostilo rožiči. Ko sem poklicala uvoznika za recepte, so povedali, da je to bolj za peciva in zgostitev juh, omak, ne pa za kruh. Sama pečem kruh iz Celiax pan Klasje. Schar se mi zdi, je najcenejši v DM po 900 sit kg. Lp

New Report

Close