Najdi forum

Kaj storiti ko ritalin ne pomaga?

Milena

Sem že spodaj napisala eni mamici. Mi imamo sicer otroka z DS (downov sindrom) in avtizmom. Ponujali so nam risperdal proti hiperaktivnosti, pa sem ga zavrnila. Pomagamo si z dieto (ki je predpisana na podlagi laboratorijskih preiskav v tujini). In to mu ZELOOOO pomaga! 🙂
Je pa res, da pomaga pri otrocih z avtizmom. Ne vem pa, kako bi na druge, ki nimajo avtizma.

In kakšna je ta dieta? Kdo jo predpiše?

V tujini se naredijo preiskave (urin pošljemo v Oslo – kjer pokaže ali je potrebna brezglutenska in/ali brezkazeinska dieta, blato in lase pa v USA, kjer se pokaže česa ima otrok v telesu preveč (kovine itd) ali česa mu primankuje in mu je potrebno dodajat). Diete se nikakor ne lotite sami, mora biti spremljana s strani strokovnjaka in predhodnih lab. testov v tujini. Za vsakega otroka ni enaka!
Vsaj pri otrocih z avtizmom telo večinoma ne prenese glutena in kazeina in mu v možgane preide v obliki “opija”.
Še enkrat poudarjam, da govorim za otroke z avtizmom. Ne vem kako bi to delovalo na druge. Vsekakor pa bi bilo za poskusit. Škodit ne more, je pa res, da so lab. preiskave in razlaga izvidov samoplačniški.
Najprej pa umaknite iz prehrane hrano, ki je hiperaktivna (čokolada…). O tem je veliko literature na spletu.

Lp, Natalija
([email protected])

Milena,
ritalin vsekakor ni edino (ali čudežno) zdravilo. V tujini se pogosto povezuje terapija ADHD z različnimi dietami (veliko tega se najde na netu). V bistvu so raziskave, kako vpliva hrana na naše zdravje, počutje – »popularne« šele v sedanjem času. Prej se hrani ni posvečalo toliko pozornosti.
Kot pa pravi Natalija, vse pa diete niso premierne za vse.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close