Najdi forum

Hojla!

Iz dveh semenc sta mi zrasla dva ricinusa. Sedaj sta velika okoli 30 cm. Rasteta v vrtu. Ali ima kdo s to rastlino že kakšne izkušnje? Ali ju lahko presadim v večji lonec? Kje najbolje uspeva, kako jo zalivati in ali bi ta rastljina lahko przimila ali je to enoletnica? Vem da je ricinusovo olje zdravilno, kaj pa sama rastlina?

Naj hvala za trud in odgovore, Nataša.

Semena so strupena!!!
Ni mi pa jasno, ko praviš, da rasteta v vrtu in sprašuješ, če jih lahko presadiš v večji lonec. Jaz jih posadim na prosto, ko ni več nevarnosti slane. Je enoletnica in semen boš iz ene rastline imela dovolj in preveč. Kaj bolj natančnega o njihovih zahtevah pa ne vem. Meni povsod kar dobro uspevajo.

Kot je že rekla Pipi, semena so zelo zelo strupena!!! PAZI!! Iz njih pridobivajo najmočnejši naravni strup na svetu!!

Pozdravlejna,

🙂 semena so resnično strupena, toda ako jih ne uživaš ti ne bodo škodila. Rastlina je enoletnica, kakor je bilo že napisano. Sejanje na prosto in salno mesto ti najbolj priporočam. Seješ lahko v začetku maja. Glede tal ni preveč zahtevna, rada pa ima peščena in odcedna tla, tudi vrtna humuzna zemlja ji zelo prija. Lega naj bo sončna. Jaz sem jih tudi že imala v loncu, toda se ne razbohotijo tako obilno, kakor na prostem. Tudi samo presajanje ne prenašajo najlepše, velikokrat so te rastlince manj bohotno razraščene in zaostale.
V jesen spravi kloščevec, semena, ki pa morajo biti posušena.
Veliko užitka

New Report

Close