Rhd neg nosečnica
Spoštovani,
RhOGama ne bi dobili, če bi že imeli lastna protitelesa, saj vsakokrat pred to injekcijo opravimo test ICT, ki to pokaže, če bi bilo prisotno. Torej prejšnje biokemične nosečnosti niso imele nobenega vpliva na tokratno in tudi vajina “inkompatibilnost” v Rh faktorju pri vaših problemih z zanositvijo nimajo nobene vloge.
sploh ni pomembno ,aj se je dogajalo v prejšnjih nosečnostih (pravite da so bile biokemične), ker rezultat ICT v tej, trenutni nosečnosti dokazuje, da se v prejšnjih ni nič zgodilo.
Pozdravljeni dr. Pušenjak,
Noseča sem 27/2 in sem RhD negativna. V 16. tednu nosečnosti sem imela amniocentezo po kateri sem preventivno prejela IgG anti-D. To je moja druga nosečnost, prva se je končala s spontanim splavom v 7 tednu nosečnosti po katerem sem tudi prejela IgG anti -D
Ginekologinja me je prejšnji teden poslala na test za določitev plodovega fenotipa RHD
Rezultati preiskav:
Predviden plodov fenotip RhD: pozitiven
Indirektni Coombsov test: pozitiven
komentar: pozitiven ICT test je najverjetneje posledica preventivne inokulacije Ig anti D z dne 1.2.2024. Ostala najpogostejša klinično pomembna protitelesa smo izključili.
Glede na rezultate me zanima, ali pozitivni ICT test pomeni nevarnost zame in za plod, ter kdaj je najbolj optimalno, da dobim inekcijo IgG anti-D? Bi bilo bolje, da jo dobim čim prej ali bo naslednji teden ko bom noseča 28/2 še dovolj zgodaj, da preprečimo morebitne nezaželene posledice?
Vnaprej se vam zahvaljujem za vaš čas in odgovor, ter vas lepo pozdravljam.
Spoštovani,
pozitiven ICT zaradi injekcije anti D ni problem.Dokler boste ICT pozitiveni sicer traja tudi zaščita, ampak ne vemo, kdaj bo ICT postal negativen, zato bi vam kljub pozitivnemu ICT odmeril ponovni odmerek anti D po 28. tednu nosečnosti, tako kot je sicer predvideno.