Hojla vsem!
Samo hotela sem vprašati vse, ki trdite, da sadje ni zdravo in da ne smeš jesti OH, če želiš shujšat…a ste resni? Potem najboljše, da se vsi izstradamo
Js že pribl.1 mesec (vem, da je malo, a nekje je treba začeti) delam zelo na sebi, rešujem probleme, zaradi katerih sem se podala v hrano, zraven pa vztrajam na svoji poti do lepše postave. Nej vam povem, kako…vmes sem se sicer malo pregrešila, ampak, 16 dni pa že zelo intenzivno.
Zjutraj na tešče telovadim (ker mi ful paše), delam fitnes program po oddaji na DSF-u, vsak dan 1,5-2 uri. Že zjutraj spijem liter vode z limono, pojem pa toliko sadja, kot mi zapaše..običajno ga jem 4x po kos ali dva (hruške, melone, lubenice-vendar ima velik GI, slive(200-250g), breskve…sadja je ogromno). VEDNO PA SADJE NA TEŠČE!!! VEDNO! (prebavi se v 15-30 min-iz želodca) Potem okoli 13h,14h, ko ima želodec največjo moč jem kosilo (zelenjavo+riž, ali zelenjavo+sojine testenine, ali samo zelenjavo, ki si jo pripravim na tisoč in en način-kuhano, pečeno v pečici, dušeno…). Olja uporabljam zelo zelo malo. Okoli 17h pojem dva jogurta+pšenične otrobe, nato pa še potem, če sem zelo lačna malo sadja (tudi ob 2h zjutraj, čeprav ni najbolj priporočljivo).Odkar spijem 2l vode z limono na dan, se počutim manj lačno in super.
Prebavo mam hitrejšo, stradam ne, lačna nisem nikoli, baje še premalo jem..ves dan sem ful aktivna-kolo, doma pomagam, sprehodi…
Obseg nog je v 20 dneh manjši za skoraj 7 cm!! V obraz in prsi me je ful pobralo in na rokah mam ful mišice, pa tud na nogah…
skratka..iz prehrane sem izločila kruh (po nepotrebnem,a vseeno), sladkarije, mesa in rib pa sploh ne jem..samo pravilno kombiniram prehrano in se počutim FANTASTIČNO!
Voljo imam, željo tudi, tako, da sedaj vem, da mi bo uspelo..mora mi samo uspeti še to obdržati. a le če bom hujšala počasi…
vsem ki ste se odločili isto, pa želim veliko sreče.
Bravo, tudi jaz imam ta način prehranjevanja, ker želim obdržati na novo pridobljeno težo. Tudi jaz se krasno počutim in dejansko nisem lačna. Jaz sicer pijem vodo z jabolčnim kisom, vztrajam že pol leta in približno po treh mesecih rednega pitja imam zelo dobro prebavo – prej pa sem redno jemala odvajalne tablete.
Živjo!
Zjutraj jem do štirikrat in sicer po telovadbi ob 9h kakšen sadež ali dva, potem čez 2 uri spet, nato okoli 12h in še ob 13h, potem pa okoli 14h kosilo (npr.50-100g sojinih testenin in 150g zelenjave, ali 50g riža, 50g leče,50g graha(tega ful pride), tko da sploh ne morm vsega pojest. Potem okoli 17h,17.30 pojem jogurt in pol (LCA) z dvema žlicama pšeničnih otrobov in se ful najem. Nato pa spet čez 3-4 ure sadje(če sem lačna), ker mi zvečer ful paše sadje jest. Po 20h sicr ni najbolj priporočljivo,sam vseen, bolš ko pa da bi kruh jedla:)
Na dan je priporočljivo od 5-9 obrokov.
Če te še kaj zanima,ni problema.če bom le vedla in znala:)
lp
Ne vem, če je smisel odgoovarjati na take poste ampak vseeno.
1. Če je dieta učinkovita boš videla čez pol leta, ker se takrat vidi za izgubo česa je swploh šlo, koliko je padla presnova itd.
2.V hrani nimaš esencijalnih maščob.Predvsem skupine omega3 ne. Pričakuj negativne posledice,. ki pa se pokažejo s časoma. Prav tako izgubljaš veliko pri hujšanju. (te imajo zerlo velik pozitiven vpliv na hujšanje)
3.Glede na količino beljakovin gre predvsem za izgubo telesnih beljakovin ( mišične masde, krvnih telesc…) . Pričakuj posledica.
Ne želi biti negativen in vplivati na tvoje pozititvno razmišljanje (ki je pri dieti vsekakor med najpomembnejšimi) vendar ti garantiram, da ne bo rezultata za dolgo. ( Taki primeri so pogosti)
O negativnih učinkuh fruktoze ne bom pisal ker najdeš na netu številne študije na to temo.
Nek optimum bi bil: (odstotki glede na kalorije in ne na grame)
33% kompleksnih oh (predvsem zelenjave)
33% beljakovin
33% nenasičenih maščob
Več o tem na http://www.maxximum-portal.com.Predvsem obiščite debatno stran.