Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Republiška štipendija

Republiška štipendija

Zanima me, kdaj objavijo razpis za republiške štipendije, približno kakšen je znesek? Zanima me tudi ali je mogoče dobivati republiško in Zoisovo štipendijo naenkrat? Najlepša hvala!

Živjo,

javni razpis za dodelitev republiških in Zoisovih štipendij objavi Zavod za zaposlovanje najkasneje 60 dni pred začetkom šolskega leta t. j. konec meseca junija.

Obeh štipendij hkrati ni mogoče prejemati.

Višina osnovne republiške štipendije za vajence in dijake znaša 14% zajamčene plače, za študente pa 21% zajamčene plače. Na te zneske so možni še dodatki in sicer: na stopnjo in letnik izobraževanja, dodatek za izobraževanje izven stalnega bivališča in dodatek na uspeh. Mogoče je zvišanje štipendije za štipendiste s posebnimi potrebami in glede na dohodek na družinskega člana.

Višina Zoisove štipendije znaša za dijaka ali vajenca 36% zajamčene plače, za študenta pa 47% zajamčene plače. Možni so isti dodatki in zvišanja kot pri t.i. republiški štipendiji. Zvišanej je možno tudi zaradi višjih stroškov izobraževanja v tujini.

LP,

Polona Šporin Slovenska karitas, 01/300 59 60 <http://www.karitas.si/>.

kdo pa lahko uveljavlja Zoisovo štipendijo in kam se pošle vloga?
maja

Zoisove štipendije pa so oblikapodpore tistim dijakomin študentom, ki izkazujejo izrazito intelektualno ali umetniško nadarjenost. Nihče ne more sam zaprositi za Ziusovo štipendijo. Kndidate predlagajo predstojniki izobraževalnih zavodov v skladu z razpisom.
Vloga se odda na pristojni enoti ZAvoda za zaposlovanje.
Lp,

Polona Šporin Slovenska karitas, 01/300 59 60 <http://www.karitas.si/>.

mene pa zanima ce bom ta mesec se dobiu stipendijo.koncal sm 5 letnik srednje sole 3+2 .zanima ma pa zato ker smo koncali z solanjem 15 maja ,pa me zanima ce bom dobim se ta mesec stipenijo.

hvala za odgovor

polona,

letos ni več republiških štipendij – ampak bodo državne, za katere se bo vloga oddala septembra,
prav tako lahko po novem (letos prvil) za Zoisovo štipendijo vložiš vlogo sam (če imaš dovolj dobre ocene)

sicer pa če vtipkaš v iskalnik – republiška štipendija 2008/2009,
vrže ven novi pravilnik

zanimam me če je treba vsako leto oddati polo za štipendijo za prihodnje leto in do gdaj?
hvala

zanima me kje dobim na netu stran kjer je objavljen obrazec za štipendijo za šolsko leto 2008-2009???

http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/stipendije_08_09_info.pdf

ČE NE PA POGLEJTE NA GOOGLOV ISKALNIK ALI NAJDI.SI IPD

LP-TINA

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/trg_dela_in_zaposlovanje/stipendije/

vtipkaj Zoisova štipendija, pa najdeš!

pa še obvestilo – ne na samem razpisu in ne vlogi ni napisano, da mora biti kopija spričevala OVERJENA (UE – 1,12€)

overitev stane 1,06 eur

jaz sem pač plačala toliko, kot sem zgoraj navedla.

pri notarju pa 2,70 (plačala sodelavka)

zanima me katera potrdila in kateri obrazec oddam, če sem prejemala štipendijo v študijskem letu 2007/08 in bom to leto ponavljala letnik (torej bo štipendija mirovala), oziroma če je kaksna možnost, da jo še naprej prejemam? kdaj je rok za oddajo?
hvala

Zanima me, kdaj bom izvedela ali dobim štipendijo ali ne. Sem namreč izredna študentka prvega letnika.
Hvala vsem!!

Pozdravljeni!

Imam problem, za katerega ne vem kako ga naj rešim. Sem študentka oziroma absolventka na visokem študijskem programu.
Starši me ne (nočejo) vzdržujejo več. Vseeno pa mama prejema otroški dodatkek zame, ki naj bi bil namenjen meni. Zanima me kako lahko preusmerim ta otroški dodatek na moj račun.
Hkrati bi rada vprašala kakšen je postopek prijave lastnega gospodinjstva pri fantu? Ali imam lahko lastno gospodinjstvo prijavljeno le na stalnem naslovu ali lahko tudi na začasnem? Starši imajo ogromne dohodke in če se upoštevajo njihovi dohodki pri štipendiji nimam “šans”. Le tako bi si lahko pridobila državno štipendijo in se tako “preživela”.
Fant je pred kratkim zbolel in je zato zgubil službo. Zanima me ali bi dobival večjo socialno podporo, če prijaviva lastno gospodinjstvo?
Zanima pa me tudi, če kdo ve ali se za podiplomski študij tudi podeljujejo štipendije? Novost je sicer ta, da je od sedaj tudi magisterij reden.
Toliko stvari mi bega po glavi, da sem morda kaj narobe napisala. Že v naprej hvala za odgovore!

Lep pozdrav!

Razoča

Lepo prosim, če mi lahko kdo pove, ali lahko še vedno oddam vlogo za Zoisovo štipendijo? Od nekoga sem slišala, da vlogo za štipendijo lahko oddaš kadarkoli, vendar v to nisem čisto prepričana. Če jo lahko, kam jo moram oddati?

Že v naprej se zahvaljujem za odgovore.

pozdravljeni!

Zanima me, kaj se lahko zgodi v primeru, če moja hčerka ne naredi prvega letnika fakultete, prejema pa republiško štipendijo? Nekateri pravijo, da je štipendijo potrebno vrniti, nekateri pa, da lahko štipendijo zamrzne??

Že v naprej hvala za odgovor,

sončica

POZDRAVLJENI!
tudi mene zanima kako je s tem če se odselim od staršev in tudi spremenim naslov prebivališča. ali je možno dobiti štipendijo, in kakšen je postopek? zdej dobivam otroški dodatek.
prooooossiiim za odgovor čimprej:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close