Najdi forum

Pozdravljeni!
Nekajkrat sem se ze oglasil odgovora zaradi OCD-ja.
Psihiater mi je mocno znizal dozo zdravil (jemljem eno tableto zjutraj vsak drugi dan). Zadnja dva dni imam obcutek, da je tale moja bolezen, ki je prej bila v MENI, iztopila iz mene in me sedaj spremlja zunaj mene. Zdaj ki je zunaj mene, mi prakticno ne more vec skodovati razen takih mikroskopskih drobnarij, o katerih je sploh bresmiselno o njih govoriti.
Pvic ko sem zbolel za OCD in nato ozdravil, nisem imel takega obcutka, da je ta moja bolezen zunaj mene kot sedaj. Je to sploh normalno, da imam tak obcutek?
Pa se eno vprasanje: vceraj zvecer mi je prisla na misel cudna asociacija, oz. prizor, pri katerem sem cutil, da je povezan z mojo boleznijo. Je mozno, da je bil to ‘utrinek’ iz podzavesti? Kaj mislitei Vi o tem? Je to sploh mozno?
Vnaprej se Vam zahvaljujem za Vas odgovor. Obcutek imam, da se vedno bolj priblizujem popolni remisiji OCD-ja. Se strinjate?

Spoštovani Sandi,
popolna remisija v smislu odsotnosti simptomov je pri OCD vsekakor možna, vendar to ne pomeni, da se težave nikoli več ne bodo pojavile.sprožilni djavnik je lahko nenadna obemenitev.Očitno sta z vašim psihiatrom zelo usklajena in uspešno sodelujeta, zato skušajta predvideti take obremenitve in se že v naprej nanje pripraviti.Potem bo remisija kvalitetnejša.

New Report

Close