Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Relativna makrokromija?

Relativna makrokromija?

Spoštovani,

prejela sem izvid razvojnega pediatra, v katerem je pod diagnozo zapisano razvojni zaostanek in relativna makrokromija.

Prosim za informacijo kaj pomeni termin relativna makrokromija? Ne najdem pojasnila za ta izraz, na pregledu pa pediater tudi ni rekel nič posebnega.

Lep pozdrav.

Piše morda makrokranija?

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni Tanč,

piše točno tako kot sem napisala, gre pa očitno za napako. Moral bi biti napisan izraz, ki ste ga zapisali vi – to sem videla sedaj ,ko sem pogledala, kaj ta izraz pomeni.

Kaj pa pomeni relativna makrokranija? Otrok ima od 3. meseca dalje glavico na 75. percentili, s telesno težo in višino pa je že ves čas pod 5. percentilo. Napreduje zelo počasi in ima razvojni zaostanek, razvojna P ga je napotila na UZ glave.

Verjetno gre za tipkarsko napako.
Velikost glavice je sicer normalna, ker pa sta dolžina in teža na spodnjih krivuljah, je glavica relativno prevelika.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za pojasnilo.

Lep pozdrav!

New Report

Close