Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija reklama za mleko

reklama za mleko

joj sem videla tisto butasto reklamo za alpsko mleko. ga reklamirajo kot da je ful zdravo in kaj vem še, pa vsi nekaj letajo po strehah in hodijo po zidih pa ja ni pa opozorila da lahko tudi škodi. joj me tako res razjezi. pa ko full propagirajo neke čokoladice, pa jogurte pa kja še vem, pol pa otrok to vidi, in se moraš z njim prerekat in mu razlagat zakaj ne kupimo in zakaj pa on ne sme, ko pa pravi tam v TV-ju ena da je zdrav. mah, še sreča imam tolk razumevajočega otroka da se zaveda scojega stanja in ve da če nekaj ne sme pač ne sme.

pa da ne rečem kako je opozorilo na kakih izdelkih (hrana) posebej primerno za otroke, pol pa ja po pričakovanju, vidiš da piše dodano ekstra mleko.

Se strinjam. Tudi mene zadane, sploh pa to, da akcijo podpira ministrstvo, ko je ja vsakemu malo razgledanemu človeku jasno,da ni le ene resnice o mleku. Da o homogeniziranem mleku, ki lahko naredi več škode kot koristi, ne bi…Tudi mene prizadane, a se potolažim, ko vidim, kako razumni so naši sončki-alergiki.bMogoče jim bo pa to odrekanje in samokontrola kdaj v življenju še prav prišla. In še nekaj- moj drugi sonček je zrasel gor brez kravjega oz. nasploh živalskega mleka, brez čokolad, umetnih skutk ipd. (pač poje kaj drugega kvalitetnejšega), pa je načeloma (če izvzamemo alergijo) bolj zdrav kot prvi, ki ni alergik. In tudi prvemu smo omejili kravje mleko (vsaj homogenizirano) in je od takrat naprej veliko bolj pri zdravju. Kalcij se pa dobi še kje drugje….In dobra lekcija o zdravi hrani nam je to bila!

Mene pa ne moti. Zdaj meso reklamirajo. Ne zdi se mi nič takega, itak so same reklame po tv; če bi gledali res na to, kaj je zdravo, bi bilo bore malo reklam!

tudi mene ne moti, tako kot me ne motijo reklame za pomlajevanje kože ;))

moje hčere tudi ne ganejo, saj ve da ji škoduje – po ta novem pa meni tudi 🙁

mah ja saj so vse reklame ena bedarija, še nič nisem izvedela iz reklam, razen da me razkurijo ko si končno izborim čas zase in gledam kaki film, pol pa vmes malo morje reklam.
samo ta z mlkeom je prava groza, kot je bil pred leti tisti rdeči kavč. joj se mi zdi da se mi lasje kar pokonci postavljajo.

pa saj z tem mlkeom se ne bi toliko sekirala, pa ko bi v naših trgovinah ponudili še kaj okusnega iz soje (to lahko), ne pa da moram gledat blesavo reklamo ki itak ne koristi, po za nas primerne okusne sojine jogurte(npr.) pa hodim v Avstrijo, ker ti ki jih prodajajo pri nas niso užitni, res ne.
ja saj vem vsak ima svoj okus.

http://www.maat-center.com/forum/index.php?action=vthread&forum=4&topic=349

mal je zagotovo res

ni res da je primerna za novorojenčke. sicer pa tudi kravje mleko ni tako zdravo kot ga propagirajo.
pa ni poanta vsega v tem. gre za reklamo, ki pač gre meni na živce, in zgleda da ne le meni.
napisala sem le da bi lahko naši trgovci poskrbeli za bolj pestro izbiro sojinih mlečnih pa tudi riževih in še katerih mlečnih nadomsetkov. ne pa da smo prisiljeni po to hodit v avstrijo ali italijo.
ker se najbrž z temi nakupi ne utrujaš, bi ti le navedla podatek da jogurti in pudingi ki so del ponudbe v naših trgovinah in tudi najpogosteje ponujeni (z izjemo valsoje), imajo dolge roke uporabnosti (po leto in več, od dneva nakupa): jogurti ki jih kupujem v avstrijskem merkurju (sovia), pa manj kot mesec. da ne rečem da je tudi okus in aroma bistevno boljša. enake izkušnje sem imela ko sme pred leti kupila v italiji (torri de europa) jogurte, imajo celo skuto (roki znova krajši od enega meseca in okus bistveno boljši).
hja, in kaj je v resnici rakotvorno? običajno so krivi (po raziskavah), razni emulgatorji in drugi dodatki ki ja podaljšujejo rok uporabnosti izdelka.

in ja soja je močan alergen, zato tudi ni priemrna za novorojenčke in majhne otroke. je pa dober nadomestek mleka če seveda na njo nisi alergičen

New Report

Close