Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Rehabilitacija po odstranitvi OST materiala iz pogačice kolena

Rehabilitacija po odstranitvi OST materiala iz pogačice kolena

Lepo pozdravljeni,

 

med smučanjem sem padel, s kolenom zadel kamen in si zlomil pogačico. Pogačico so fiksirali z zico in jo po cca 4 mesecih odstranili. Kmalu po odstranitvi je prišlo do ponovnega zloma (brez direktnega udarca v koleno). Pogačico so ponovno fiksirali z zico, tokrat so jo odstranili po  dveh letih.

 

Dva tedna po operaciji je koleno brez bolečine, gibljivost je zelo dobra, šivi so odstranjeni in rana se lepo celi. Edina aktivnost je sprehajanje. Ker me je strah ponovnega zloma ne vem kako naj nadaljujem z aktivnostmi – kolesarjenje, tek, pohodništvo, tenis, itd. Edino navodilo ki sem ga dobil je, naj razgibavam do bolečin. Bolečin pa nimam in jih tudi pred drugim zlomom nisem imel.

 

Prosim za nasvet glede vaj in aktivnosti.

 

LP!

Spoštovani!

Glede na. to, da se je pogačica po prvi odstranitvi tako hitro zlomila, svetujem zaenkrat le hojo po ravni mehki podlagi 4-6 tednov, da se kost, kjer je bila notri žica, zaceli. Tako da zaenkrat odsvetujem kontaktne športe, tek tudi tenis. Nato postopoma stopnjujte aktivnosti.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close