Najdi forum

Pozdravljeni.

V eni firmi sem bila zaposlena tri leta,se pravi še cel september, dala sem odpoved ter začela z delom v drugi firmi 1.oktobra. Sedaj pa me zanima, če mi v prejšnji firmi pripada cel regres glede na to, da sem delala polnih 9 mesecev v tekočem letu, ali samo za teh devet mesecev, ostalo pa mi morajo izplačat v sedajšnji firmi. Ali kdo ve kako je s tem?

Hvala.

ker si se zaposlila v drugi firmi, ti pripada v prvi 9/12 in v drugi 3/12 regresa. tako je po novem zakonu o delovnih razmerjih, mora vsak delodajalec izplačati svoj sorazmerni del.

če se ne bi zaposlila drugje in bi pri enem delodajalcu delala vsaj 6 mesecev v tekočem letu, pa bi ti pri njemu pripadal cel regres.

Smaj ti je točno odgovorila. Jaz bi še dodala, da pa novi delodajalec izplača svoj del regresa šele po šestih mesecih, ko si pri njem v službi, ker je ta pravica vezana na pravico do dopusta (odločbo o dopustu), ki jo pa prej ne dobiš, razen samo koriščenje 2 dni na mesec po predhodnem dogovoru.

glede na to, da to ni njena prva zaposlitev ali zaposlitev po prekinitvi, temveč je šla iz enega delovnega razmerja takoj v naslednjega, trditev o 6 mesecih ne drži.

New Report

Close