Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Refluks in podiranje kupčka

Refluks in podiranje kupčka

Pozdravljeni,

mislim, da ima moj skoraj 4 tedne star sin refluks, saj velikokrat bruha po hranjenju. So dnevi, ko je kar ok in dnevi, ko ves čas bruha. Včasih polije, kar je pravkar spil, večkrat pa bruha tudi sesirjeno mleko.

Poskušam se držati nasvetov, ki sem jih prebrala na tem forumu (dvignjeno vzglavje, vsaj pol ure pokonci po hranjenju, podiranje kupčkov), vendar se zatakne predvsem pri podiranju kupčkov, saj nama skoraj nikoli ne uspe. Poskušala sem že različne položaje, pa nič ne pomaga. Problem je tudi, ker ga je zaradi refluksa bolje pustiti čim bolj pri miru po hranjenju in tako nikoli ne podre kupčka, če je samo pri miru v dvignjenem položaju. Če pa ga malo bolj “premetavam” in dam čez ramena ali roko, pa ponavadi bruha in še vseeno redko podre kupček tudi v teh položajih. Prosim za nasvet, kako podirati kupčke.

Druga stvar, s katero imava težave, pa je, da želi jesti velikokrat in takrat poje bolj malo. To je verjetno dobro, ampak tudi pomeni, da ko zaključiva z eno proceduro (hranjenje, držanje po konci, po možnosti še previjanje), je ponavadi že čas za novo rundo. Verjetno bom zaradi tega vprašanja izpadla kot najslabša mama na svetu, pa vseeno me zanima, kako naj pri vsem tem še jaz malo zaspim in jem, saj sem popolnoma izčrpana. Hkrati se mi zdi, da vse skupaj niti ne deluje, saj otroček še vedno bruha – sicer manj, ampak še vedno.

Še par podatkov – se polno dojiva, laktozi in jajcem se izogibam. Opažam tudi, da veliko prdka in se pogosto napenja, ko želi kakat. Včasih se zvija tudi med hranjenjem in med spanjem. Ponoči spušča tudi veliko zvokov – hrka, gode in sliši se mi, kot da si želi “popraskati grlo”. Patronažna sestra je bila nazadnje tu pred enim tednom in takrat je pridobil 400 g v enem tednu, prav tako ima veliko pokakanih in polulanih pleničk.

Prosim pomagajte, saj sem že čisto obupana.

Večina novorojenčkov in malih dojenčkov poliva, tudi po vsakem obroku. Gre za manjše količine mleka, čeprav se zdi, da polije veliko. Pomemben podatek je pridobivanje na teži. Otrok, ki sicer poliva, pridobi pa tedensko primerno težo (kar 400 g zagotovo je), nima bolezni, ki bi potrebovala ukrepanje.
Dobro je podreti kupček, kajti otroci, ki ne podrejo kupčka, ga pač kasneje, vendar gre ob tem iz ust tudi še nekaj mleka.
Dojite otroka največ po 10 minut na vsaki dojki, podrite kupček, nato pa dojenje čez 2 uri. Dojenček se šele prilagaja novi obliki življenja, ureja si tako ritem spanja kot ritem hranjenja. Mi pa počasi sledimo. Razumem, da ste utrujeni in neprespani, ampak prva dva meseca, včasih tudi trije, so takšni:=(

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close