Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost REFERENDUM ZA / PROTI

REFERENDUM ZA / PROTI

GOVORIMO O SAMSKIH IN ZDRAVIH ŽENSKAH, KI SE ŽELIJO UMETNO OPLODITI.

ARGUMENTI PROTI:

1.
Fizično zdrava ženska ne potrebuje pomoči, saj se svobodno lahko odloči, da ima otroka. Zaljubi se in si ustvari družino. Če to ne želi ali ni sposobna, potem potrebuje psihiatra, ne pa otroka.

2.
Z dovoljenjem o umetni oploditvi samske ženske, se že vnaprej zavestno negira očeta, kar ni naravno. Gre za diskriminacijo moškega spola in naravnih zakonitosti.
Egoistična želja take ženske je kratkovidna, saj svoje osebne interese postavlja pred interese otroka, ker ga prikrajšuje za očeta.

3.
Otrok bo večno “duševno pohabljen”, ker bo drugačen od svojih vrstnikov. Moškega sveta ne spoznal, kajti biti oče je edinstvena vloga (mislim na normalnega očeta in ne tirana, pijanca ali problematika) Imel bo manj sorodnikov (bratrancev, sestričen, stricev, tet, dedkov babic). Vsaj enkrat letno, to je na svetovni dan očetov, ki je slučajno ravno 17.junija (isti dan kot referendum) se bo tega močno zavedal in morda “obtoževal” odločitev svoje matere.

4.
Otrok se bo v času odraščanja in osebne krize (ta ni prizanesena nikomur) očital, da bi bile stvari zagotovo drugačne, če bi imel očeta. Pa še prav bo imel.

5.
Otrok bo izpostavljen večjemu riziku pred zunanjimi vplivi, ki lahko zadanejo starše (bolezni, nesreče, brezposelnost…). Saj veste. Samohranilke že vedo povedati, da jim manjka mož in oče (v normalni izvedbi-neproblematična oseba moškega).

6.
Ženska, ki se umetno oplodi sprejme spermo darovalca. Zakaj si ga ne bi izbrala? Npr. (črnec, visok, kosmat….) Nismo več daleč do programiranih otrok!

7.
Obstoječ zakon je povsem dober in ne potrebuje sprememb. Omogoča zdravljenje vključno z umetnim oplojevanjem parov, kar je pravilno.

ARGUMENTI ZA:

1.
Svobodna izbira in pravica do odločanja. (ta ne vzdrži, ker zdrava ženska to izbiro že ima, saj je zdrava. Ali res mislite, da je zdrava, če se odpoveduje moškemu, kar bi še nekako razumel, ne pa, da otroku negira očeta, in svoj ego postavlja pred otrokovega. S kakšno pravico?

2.
Dokažemo si, da nismo več zaplankani. (Ni res. Dokažemo si nespametnost, ko zanemarjamo vlogo očeta v družini, zlasti, ko se ne postavimo v vlogo otroka, ki je po logiki narave dar ljubezni.

NE VEM, KAJ MISLITE OSTALI. KAR SEM NAPISAL JE ZGOLJ VSEM BRALCEM V RAZMISLEK, SAJ ODLOČITEV JE VAŠA.

P.S.
MEŠATI CERKEV V POLEMIKE NIMA SMISLA, KER IMA PAČ SVOJ POGLED NA STVARI, TAKO KOT VLADAJOČA KOALICIJA IN NJENI PREDLAGATELJI ZAKONA.

VI, SE RAJE VPRAŠAJTE, KAJ JE DOBRO ZA DRUŽBO IN BODOČE OTROKE.

ZA,…

maja

p.s. ze prej pa sem napisala zakaj sem ZA!

Če smem biti malce ciničen – že zdaj me zanima, o čem se bodo ljudje v
glavnem pogovarjali od ponedeljka dalje, ko bo rezultat referenduma že
znan? Se bojim, da o oploditvi tako ali drugače bolj malo – prej o plačah,
kreditih, dopustih, avtomobilih, maturi, koncu šolskega leta, popravcih in –
morda – o sosedih….

Jest sem proti in bom tako tudi glasovala na referendumu.

a si slep; da spet načenjaš to temo? poglej si no na desetine odgovorov že v tem forumu!
ZA

Na desetine odgovorov gor ali dol, ocitno jih je se vedno dovolj, ki zelijo na
to temo se kaj povedati.

Saj res, nekje v soboto se bo zacel predreferendumski molk, a ga boste
tukaj spostovali ??

PROTI, JASNO KOT BELI DAN!

Imam pa svojo temo na forumu tam so pa tudi moji pogledi na to vpr.

PROTI
Otrok mora saj poznat svojga oceta, ce ne ze drugo, ker malcki ne razumejo vsega

Se opravičujem za ponavljanje teme, ker sem jo spegledal. Bi jo moral uvrstiti v kakšno drugo kategorije, kjer je ni.

Grem predčasno glasovat PROTI, da bom v nedeljo frej tega dela.

Jaz sem bila dolgo časa ZA , ampak s tem dejanjem otrok ostane ne le brez očeta (no, saj se tako ali tako VELIKO očetov ne zanima za svoje otroke) tudi brez ene “veje” sorodnikov. Poleg tega se bo lahko šla ker ena “stara baba” oplodit, pa naj mi kdorkoli govori da bodo šle vse preko psihičnih testov, tista ki bo imela denar naj plača. Polega tega pa to ne spada več v medicino, ker one so zdrave, naj raje poskrbijo za pare, ki že vrsto let čakajo na “majhno štručko” ali pa naj se ukvarjajo z zdravljenjem neplodnih žensk, ker marsikateri moški žensko pusti ker ni plodna. Za konec pa še to kakšne “antimoške fobije” bo takšna ženska stresala na ubogega otroka, ki nič kriv, če mati ne mara moških in če je on moški a ga bo kastrirala?

tinja je pisal/pisala:
> ostane ne le brez očeta (no, saj se tako ali tako VELIKO
> očetov ne zanima za svoje otroke) tudi brez ene “veje”

Tole sem odprl kot svojo temo, ker sodi bolj na svoje.

NA VSAK NAČIN PROTI !
pa ja, nekateri dedci bi se radi znebili vsake odgovornosti do svojih otrok zdej naj bi jim pa to jaz še zakonsko pomagal potuho dajati…fak
Nej vsak skrbi za svoje otroke če jih je naredil, pa ni važno ali si ga je zdrkal v epruveto ali pa je pokavsal žensko.
Ubogi otroc ki imajo butaste starše…………………………………………………!

Dobro Tinja, imaš svoje razloge, da si proti. Pa še kakšni so, ki se jih človek niti ne spomni.
Le glej, da boš šla na referendum in obkrožila PROTI, sicer se vse kar navajaš lahko kakemu otroku zgodi. Tega si pa zagotovo ne želiš.

Biti ZA pomeni biti boln v glavi. Vsi tisti , ki ste “ZA” v nedeljo nimate šans!!!!!!!!!!!!!!
K sreči je na Slovenskem še toliko zdrave pameti, da me izid referenduma sploh ne skrbi.
Se slišimo v ponedeljek………………

ne vem zakaj bi bili bolni v glavi, menim pa da gre tu samo za golo nasprotovanje, torej lahko mirne vesti napišem, da so zame vsi tisti bolni v glavi, ki kaj takega sploh napišejo ( se pravi obsojajo mnenja drugih ).vsak ima pravico do svojega mnenja.sicer pa….tisti, ki smo za nimamo šans….jaz osebno ne bom z izidom referenduma nič izgubila in nič pridobila, ne glede na rezultate – tako kot večina ostalih prebivalcev Slovenije.
vse skupaj – mislim tole pregovarjanje na forumu -pa se mi zdi že prav otročje…

Tanja, malo se raje zamisli nad tistimi otroci, ki bodo brez očetov, zato, ker so se matere tako odločile. Da se otroku vzame pravico do očeta že pred spočetjem je skrajno NEODGOVORNO in NEHUMANO. Za nekatere pa napredno, kajne?

Se povsem strinjam, vendar imajo obe strani dobre in slabe lastnosti…

Ko sem prebrala vse komentarje o referendumu (predvsem tiste PROTI), se mi zdi, da se vas veliko sploh ne zaveda, za kako malo populacijo žensk se bomo sploh odločali. Razumem, zakaj je dosti moških proti temu (se morda počutite ogrožene?), da pa toliko žensk nasprotuje, mi pa ni jasno. Upam, da se ne bo katera izmed vas kdaj znašla v situaciji, ko bo potrebovala takšno pomoč. Malo se zamislite.

Zamisli se, zakaj pa je toliko besed zaradi desetih žensk na leto? Tem izjemam so lahko tudi do sedaj pomagali in jih oplodili. V ozadju je politika in veliki zaslužki..
Spremeni se sistem družbe in družine, uzakoni se, da se bo mlado dekle lahko odločalo med tem, da doštudira, dobi dobro službo in plačo, ter se umetno oplodi, ali pa o drugi verziji – družini….
Še vse, kar je človek delal proti naravi, se je obrnilo tudi proti njemu. Tako bo tudi z igro z človeškimi zarodki. Upam, da v Sloveniji za zdaj še ne, prej ali slej pa žal ne bomo ušli temu napredku, ki pa nam dolgoročno ne bo koristil.

hmmm…a ves kaj mislim jaz…tut, ce bi se znasla kdaj v taki situaciji, si ne bi glih razbijala glave, zakaj sem nekoc glasovala proti in ne bi svoje odlocitve prav nic obzalovala. raje bi se odlocila za posvojitev enega sirotka. zakaj bi delali otroke s pomocjo “epruvet”?!? raje poskrbimo za tiste ki so rojeni in nimajo normalnh pogojev za zivljenje. zakaj bi morali pol se otroke k bi ziveli zarad zakona, ki bo omogocil samo enim zivinam si se par milijonov nagrebst…halooo?!?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close