Najdi forum

redka kri

Pozdravljeni,
moja mama je bila septembra operirana na srcu (3 x srčni obvod in zelo težavno čiščenje koronarnih žil – upam, da sem napisala prav). Od takrat ima probleme z krvjo. Na polikliniki v Lj. si redno vsak teden kontrolira gostoto krvi, vendar so vsakič zgroženi, ker ima tako redko. Danes je bila na polikliniki in so ji 3x vzeli kri, ker niso verjeli, da je to sploh mogoče. Zabičali so ji, da mora takoj priti nazaj, če opazi, da iz kjer koli karvavi. Ko je spraševala (zdravnico), kaj je vzrok ji ni znala povedati. Zato sprašujem vas, kaj je vzrok, da se kri tako razreči in kakšna zdravila, hrano ali pijačo bi moja mama morala uživati. Ne pije, ne kadi, stara je 66 let, pritisk ima v mejah normale.

Hvala za odgovor in kakršen koli nasvet.

Lep pozdrav Fortuna

V postu niste napisali katera zdravila dobiva mama. Predvidevam, da dobiva Marivarin in da je dnevni odmerek še previsok. Prepričan sem, da bo zdravnik, ki določa dnevne odmerke Marivarina, v najkrajšem času rešil problem.

Če pa se je mami gostota krvi zelo zmanjšala, iz še ne znanih vzrokov, naj gre čim prej na pregled k hematologu.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Ja, mama dobiva Marivarin, ki so ji ga sedaj za par dni ukinili.
Jo bom opozorila glede hematologa.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Fortuna

New Report

Close