recepte za torto – z zamudo
nekdo je pred časom iskal recept za tarto. pa ga bom napisala šele danes. kar naprej smo bolani in nikakor nisem našla časa.
torej:
400 gr moke
400 gr kuhanega krompirja
170 gr sladkorja
170 gr GEA margarine
1 zavitek vanili sladkorja
1 zavitek pacilnega praška
ščep soli
GEA margarina za mazanje
na desko za testo damo moko, pomešamo s pecilnim pršakom, sladkor, margarino, vaniljev sladkor in sol. krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo ter dodamo k ostalim sestavinam.
vse sestavine seseklamo z lesenim nožem, dobro premešamo. nato testo hitro pognetemo in pustimo v hladilniku počivati 2 uri.
na ovlaženo dsko damo med dva lista alu folije ene tretino testa in ga previdno razvljamo, odstranimo zgornjo folijo. s spodnjo folijo previdno položimo testo v tortni model. odvečno tsto obrežemo ali porabimo za nekoliko dvignjem rob. pred peko testo nekajkrat preboedemo z vilicami. prečemo pri 175 stopinjjah 20 min da dobi testo zlatorumeno barvo. postopek še dvakrat ponovimo da dobimo tgri osnove za torto.
borovničev nadev
500 gr borovnic ali kakšnega drugega sadja
1 zavitek vanili sladkorja
15 gr GEA margarine
40 gr sladkorja
2 žlici naravneželetini
za nadev penasto umešamo margarino in sladkor ter namažemo na ohlajen biskvit. nato naložimo borovnice in prelijemo z želetino.
jaz raje skuham jabolka, in v tej vodi vaniljev puding kolinske brez umetnih barvil in konzervansov in le tega polijem po sadju.
je pa njami!!!
navkljub krompirju :)))))