recept za sojin sladoled?
Pozdravljena!
Jaz sem zadnjič naredila takole:
zmiksala sem nekaj banan z malo sladkorja (odvisno kako sladek sladoled hočeš), dodala sem nekaj kapljic limone. Posodo sem za nekaj časa postavila v hladilnik, v hladilniku sem imela tudi sojino smetano za stepanje. Vse skupaj sem nato z žlico počasi dajala v strojček za sladoled (bilo je pregosto, da bi lahko počasi vlivala). Strojček sem pustila delovati cca 15-20 minut in vam moram reči, da je bil sladoled zelo dober, zelo kremast, skratka super. To mislim, da bi lahko naredila tudi iz drugih vrst sadja.
Sedaj pa premišljujem, da bi na riževem mleku skuhala puding, ga ohladila, zmešala s sojino smetano in v strojček za sladoled.
Lep pozdrav!
Ker ne smemo ne mleka ne soje, delam sadni sladoled, ki ni čisto pravi sladoled, je pa hladen in dober pa še vedno ga zmanjka.
V multipraktik dam
– 2do tri banane,
– zelo malo tekočine (lahko tudi riževo mleko),
– sladkor ter
– zmrznejo sadje (borovnice, maline, višnje).
Zmiksam in tako dobim hladen gost dzus. Res je super. Manjšo količino bi se dalo naredit tudi s paličnim mešalnikom. Naj vam tekne
lp
nadja
Na eni predstavitvi je gostiteljica pripravila sladoled iz zmrznjenega sadja (borovnice, melona) in sojine smetane. Enostavno je malo odmrznila sadje, prilila sojino smetano in dodala malo agavinega ali javorjevega sladkorja (ne spomnim se več čisto točno, je pa veliko bolj zdravo kot bel ali rjav sladkor). Nato je zmiksala s paličnim.
Meni sta bila oba sladoleda zelooo dobra.
Natassa
Tudi jaz se že dalj časa ubadam z mislijo na sladoled. Sploh, ko naš sonček tako poželjivo gleda druge, ko ližejo lučke itd. Ja, poletje prihaja. Zanima me, kakšen je ta sojin sladoled. Je tekoč ali se ga da narediti v kepice.?Ga je mogoče vliti v modelčke in dati v skrinjo? Mogoče katera ve, kje se dobijo modelčki in palčke za lučke?
Veliko sladkih užitkov želim.
Milena**