recept za sladico čokoladne princeske brez KM IN JAJC
Če bi imel kdo željo po sladkem, želim z vami deliti recept čokladnih princesk. Moja pikica jih obožuje. Pa dober tek.
Čokoladne princeske
Sestavine:
250 g moke,125 g rastlinske masti Petra,15 g kvasa,0.5 dl vode, cca 10 dag sladkorja, vanilin sladkor, ščepec soli
Za nadev:250ml rastlinske smetane hulala ali sojine, 5 dag lešnikov drobno mletih, malo sladkorja, 25dag jedilne čokolade, 7 dag sladkorja v prahu
Priprava testa:
RAstlinski mast zdrobimo v moko,temu pa dodamo,v mlačni vodi raztopljen kvas cca 10 dag sladkorja in vanilij sladkor ter ščepec sol.Testo dobro pregnetemo in ga pustimo počivati 30 minut.Razvaljamo ga za nožev rob na debeli in razrežemo v krogce ( velikost cca kavine šalice). Tako oblikovane krogce daj peči v papirnate modelčke za »muffine«. Iz preostalega testa lahko oblikuješ pokrovčke. (Jaz sem naredila kar kačko in jo zavila v nekakšno polžjo hišico).Pečemo na 180 st.C,da zlato porumenijo (cca 25 min).
Priprava nadeva:
Čokolado nalomimo v nepregorno skledo in zalijemo s toliko vode, da jo prekrije. Damo jo v vročo pečico, da se zmehča. Nato jo razžvrkljamo in počakamo, da se malce ohladi.Dodamo ji na sladkorju (kristalnem cca eno žlico) popražene lešnike, sladkor v prahu in žlico ruma. Nato rahlo stepemo smetano in jo umešamo v čokolado. Postavimo v hladilnik za dve uri, da se zmes strdi.
Testo nadevamo s čokoladno kremo. Na čokoladno kremo lahko dodaš še stepeno rastlinsko smetano hulala in pokriješ s pokrovčkom.