recept za pirin kruh
Ja to sem bila jaz. Recept je bil objavljen v starševskem čveku.
PIRIN KRUH BREZ KVASA pri antikandidni dieti
Potrebujemo:
450 g bio polnozrnate pirine moke
2 čajni žlički sode bikarbone ali pecilnega praška
300 ml tekočega jogurta ali riževega mleka (pri laktozni intoleranci)
150 ml radenske
sol, oljčno olje
in po želji 2 jedilni žlici mešanice semen (bučna, sončnična, lanena, sezam)
Količina ustreza 2 malima štrucama ali eni veliki.
Priprava:
Pečico segrejemo na 200° C.
Zmešamo moko in sredstvo za vzhajanje ter dodamo jogurt (riževo mleko) razredčen z radensko, sol, oljčno olje.
Zmes oblikujemo z 2 žlicama moke, ki smo jih prihranili od 450 g moke v 2 mali ali 1 veliko štruco. Gnetenje ni potrebno.
Damo v pekač, obložen s peki papirjem in pečemo 30 minut pri 200° C, znižamo temperaturo na 180° C ter pečemo še
20 minut.