Recept za pecivo brez jajc in pšenice
Vidim, da je na forumu kar poletno zatišje…
Za vse, ki ste sladkosnedi pa ne smete lizat sladoleda (no, saj v tem mrazu niti ne paše), kopiram recept za rezine po prekmursko. V osnovi je recept za bolnike s celiakijo, ki sem ga priredila za našega malega, ki je alergičen na jajca in pšenico.
REZINE PO PREKMURSKO
Za koruzno maso:
120g koruznega zdroba
5 dl mleka
200g margarine ali masla
100g sladkorja
5 žličk jajčnega nadomestka
1 zavitek vanilin sladkorja
sol po okusu
Za nadev:
600g skute
400g na kocke narezanega sadja(rdeče grozdje, slive ali breskve,…- jaz sem dala borovnice)
1 žlica sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
sol po okusu
Za ajdovo maso:
5 žličk jajčnega nadomestka
120g sladkorja
120g ajdove moke
voda po občutku, da je masa rahlo tekoča
Mleko, sladkor, sol in maslo zavremo in zakuhamo koruzni zdrob. Dodamo jajčni nadomestek. V namazan pekač vlijemo maso in pečemo v ogreti pečici slabih 20 minut pri 170°C.
Maso še toplo namažemo z nadevom iz skute in sadja, sladkorja, vanilin sladkorja, soli in limonine lupine.
Iz jajčnega nadomestka, sladkorja, vode in ajdove moke naredimo gladko maso in jo polijemo po skutnem nadevu. V ogreti pečici pečemo 20 minut pri temperaturi 180°C.
Sestavine za pekač dimenzije:40 x 42cm