Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija RECEPT ZA KRUH BREZ PŠENICE IN KVASA

RECEPT ZA KRUH BREZ PŠENICE IN KVASA

Pozdravljeni!

Na žalost tud sama spadam med ljudi, ki so alergični na pšenico. Lepo prosim, če lahko delite z menoj recept za peko kruha, ki ne vsebuje pšenične moke in kvasa. Najlepša hvala za pomoč!

LP!
Teodora

POzdravljena, žal nimam časa, da bi pisala recept, a vem, da se je letos o tem pisalo, ker sem si sama prepisala, tako da vpiši v iskalnik kru brez kvasa, pa boš dobila odgovor.

LP, J.

Namesto pšenične moke lahko uporabljaš naprimer pirino ali pa nadomestek moke za celiakaše (znamke Schar ali pa Klasje), namesto kvasa pa pecilni prašek oziroma vinski kamen.

Jaz sem takšen kruh pekla iz pirine moke in s pecilnim praškom in soljo. Pri vinskem kamnu, ki sem ga jaz kupila, je bila zraven pšenična moka. Umesiš zvečer in pustiš vzhajati do drugega dne. Sicer ni tako lep, ampak je za jesti.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Ojla!

Najlepša hvala za nasvete!

LP!
Teodora

Samo nekaj se mi pa zdi čudno tudi naša hči paše v to kategorijo celiakija-alergija na gluten,vendar težav z kvasom pa nima.preverila sem izrecno ko smo bili pri zdravniku če je kaj povečano z opozorilom da se je mogoče kdaj prikršila ampak je bila čista.Poskusi mogoče pa nisi alergična na kvas.

jaz ti ga lagko povem upam da ti bo okusen.Jaz dam moko iz merkatorja,sol sladkor kvas rozine,margarino in med in seveda mleko..poskusi mogoče pa ne bo nič narobe.

Alergija na kvas nima skupnega nič z celiakijo, to je pač še ena izmed alergij, morda tudi posledica dolgo neodkrite celiakije.
Pri nas s kruhom pri sinu, ki ima poleg celiakije še alergijo na sladkor, kvas, pecilni prašek…..ne gre. Če uporablja hladne, mu pečem v pečici palačinke iz mleka, soli ,olja in celiax moke cca 40 minut in polnim z mesom ali zelenjavo ali skuto… Zvijem, zavijem v folijo in to je približek sendviča za malico.
Za doma deluje tudi bolj na redko skuhana polenta, ki jo daš v model, ohladiš, zvrneš na podlago in režeš na rezine ter seveda tanke palačinke.
Pazi pa katero moko uporabljaš, če imaš alergijo na pšenico. Nekatere moke za celiakijo imajo dodane nekaj procentov pšenične moke, ki ji je odvzet gluten.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Pozdravljeni!

Končno sem prišla do odličnega recepta za mojo brez pšenične moke in kvasa. Glasi se pa tako:250 g pirine moke, 250 g ržene moke, 250 g skute, 1 jogurt, sol in pecilni prašek. Kruh je moram rečt odličen, stoji tud en teden. Pa dober tek!

LP!
Teodora

Ja vem zato pa smo naredili izrecno test glih zaradi tega.Tudi vprašala sem v bolnici za to moko in so rekli da je ok.

Super recept sam naša ržene moke ne sme.Kakšna pa je moka od pirine .Prvič slišim.A se da narediti tak kruh tudi iz druge moke.
Sprašujem ker bi rada poskusila.

Ojla!

Kruh se da narediti iz vseh vrst moke, pira je pa ena vrsta žitarice isto kot pšenica, rž ipd. Jaz zaenkrat lahko jem samo pirino in rženo moko zato si pa tudi pečem kruh iz kombinacije teh dveh.

LP!
Teodora

Hvala za odgovor.Naša ne sme nobene od naštetih.Bomo uporabili drugo.

Ojla!

Iskreno se opravičujem, pri receptu sem pozabila napisat, da je treba dodat še eno jajčko.

LP!
Teodora

New Report

Close