Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija recept za bebi piškotke

recept za bebi piškotke

Danes sem pekla te bebi piškotke. Meni in osemmesečnemu sinu – alergiku na KM – so bili zelo dobri, kar topijo se v ustih. Recept sem dobila v hrvaščini, zato se opravičujem za neroden prevod. Mogoče recept kateri še prav pride.

Če pa je bil navedeni recept že objavljen na tem forumu, pa sem ga spregledala – ne bodite hude.

Za baby koruzne piškote:

Sestavine:

225 g margarine (Vitaquell ipd)

150 g rižinega slada ( ali javorjev sirup)

255 g koruzne moke

1 šalca jabolke, pretlačene z paličnim mešalnikom

Priprava:

Penasto izmešati margarino in slad, dodati moko, nato jabolko.

Dobro izmešati, masa je precej vlažna.

Čez vrečko iztisniti „prstke“ na papir za pečenje.

Peći na 150°C trideset minut.

LP,

Laura

Hvala Laura!
Tudi jaz imam toliko starega otroka, alergika, pa sem zelo žalostna, ker nikjer ne najdem primernih piškotov zanj. Še danes bom skočila v trgovino po moko in javorjev sirup in jih spekla!

jaz bi pa samo vprašala, kje se dobi rižev slad. samo za informacijo….ker javorjev sirup poznam samo je pa precej sladek. bom tudi jaz poskusila, ker so brez jajc-mi pa še teh ne smemo.
lp

riževega slada nisem našla v trgovinah – sem pa uporabila javorjev sirup za tretjino manj kot bi uporabila riževega slada, saj je javorjev sirup precej slajši.

LP,

Laura

rižev slad najbrž dobiš v kateri od prodajaln z zdravo prehrano.

jaz sem delala kar z javorjevim sirupom, sem dala kot piše v receptu pa ni pretirano sladko, je pa res da je veliko odvisno od sladkobe jabolka. no jaz sem v začetku tedna skuhala kompot iz tistih zelenih, ki že itka niso bile pretirano sladke, pol pa sem za piškote uporabila kar jabolka iz kompota.

nam je teknilo.

New Report

Close