Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Reakcija na udarce

Reakcija na udarce

Pozdravljeni,

Sinček star 4 leta je imel sedaj že drugič buške na glavi po “udarcu”- ampak hkrati na vecih  mestih hkrati, kljub temu da udarec ni bil hud. Nastale pa so ogromne otekline.

Prvič pred nekaj meseci, se je prevrnil s kolesom, vozil je zelo počasi (se je ucil) in imel je čelado. Z njo ni udaril nikamor. Kljub temu je imel oteklino na senci, zadaj in nad ušesom. Pomislili smo, da ga je morda čelada zategnila.

Zdaj pa ima zopet na dveh mestih otekline, pravi da se je udaril v posteljo. Tokrat ima na čelu in na senci.

Zanima me, ali je normalno da že  na tako bežne udarce reagira tako močno? In da nastane oteklina, ki pa ponavadi ni niti modra.

Naj omenim, da ima nogice tudi hitro v modricah.

Hvala za hitro pomoč.

 

Najpogosteje so takšne otekline le posledica tiščanja, udarcev, ki pa niso tako hudi, da bi povzročili tudi modrice. Pogovorite se z otrokovo pediatrinjo ali bi bilo potrebno še kakšno ukrepanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close