Najdi forum

Re: Poškodba kolena

pred enim tednom sem imela operacijo kolena. ugotovljeno je bilo, da sem 8zaradi nenehnih poškodb) ostala brez miniskusa.

zanima me kaj to pomeni za nadaljne zivljenje. ali bo potrebna ponovna operacije cez 10 – 15 let? ali se bo stanje poslabsalo. kako blo to vplivalo na kvalitite zivljenja.

hvala za odgovor

Spoštovani!

Meniskusi imajo v kolenu funkcijo nekakšnih amortizerjev. Brez meniskusa hitreje pride do obrabe kolena, če koleno obremenjujete. Kako bo to vplivalo na kvaliteto vašega življenja je odvisno od vaše aktivnosti. Vsekakor od športov priporočam bolj plavanje in kolesarjanje (no, pa tudi šah), čim manj pa tekanja, skakanja in kontaktnih športov.

Lep pozdrav,

Uroš Dobnikar

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close