Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija rdečina okrog in na ustnicah

rdečina okrog in na ustnicah

Prosim za pomoč. Lani aprila sem postala flekasta po obrazu, predvsem po vratu in ob robu obraza (ličnic) ter ob očeh in okrog in po ustnicah. Takrat sem naredila nekaj preiskav. Ugotovili so alergijo na nikelj (++), vendar to naj ne bi bil razlog teh flekov. ker se je v tistem času preiskav s pomočjo kortikosteroidne in emoliens kreme stanje nekoliko umirilo, so mi napisali kontrola ob ponovnem zagonu. Vendar vse od takrat imam še vedno rdeče obrobljene ustnice (se pravi okrog ustnic) in same ustnice po nekaterih delih (ne cele), na teh delih so ob večjih zagonih pekoče, občutek je neprijeten, občasno mi celo nekoliko poči in priteče prozorna tekočina . Večkrat sem se oglasila pri splošni zdravnici, samoplačniško pri alergo-dermatologinji, vendar sem bila vedno odpravljena z emoliens kremo.

Ker mene zanima vzrok in ne le lajšanje simptomov, vas prosim, da mi svetujete, kaj lahko še naredim. Ali grem še na dodatna testiranja (vem, da nisem bila testirana na vse) ali kaj drugega?

Ker imam delo z ljudmi, je to še posebej moteče.

Pa še morda pomembni podatki:
– to se mi je začelo 1,5 leta po porodu (stara sem 38 let)
– mama ima nedefinirane kožne spremembe po celem telesu, pojavile so se v času ko je šla v pokoj (niso mogli potrditi nobene diagnoze – med njimi je bila tudi luskavica).

Ali je možno, da stare črne plombe vsebujejo nikelj in da je možna ta povezava? Človek pač na vse pomisli.
Vnaprej hvala ter lep pozdrav!

sive plombe so amalgamove plombe, kolkor vem so vedno bile take.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Amalgam, morda ti kaj koristi ta povezava o zlitini amalgama.

morda bi poskusila opazovat kaj tarat ješ, piješ, z čim si mažeš ustnice ko se pojavijo izpuščaji, v katarem letnem času, ipd. pa si piši neke vrtse dnevnik, potem pa če ugotoviš še kakšno povezavo z tem pojdi z temi svojimi opažanji nazaj. čeprav da poči ustnica, je pogosto vzrok dehidriranost (izsušenost, zaradi premalega vnosa tekočine, ali suhega zraka). in pokanje na robovih ustnic, z posledično krasto je lahko tudi herpes simplex.

Najlepša hvala za odgovor in za čas, ki ste si ga vzeli zame.
Za plombo sprašujem zato, ker mi je moj zobozdravnik odgovoril le: lahko, da stare plombe vsebujejo tudi nikelj – tako da je kot da mi ne bi odgovoril. Morda je poleg sestavin, ki so navedene na tej internetni povezavi kljub temu tudi nikelj. Če je kje kdo, ki dela plombe, naj se javi.

Kar se tiče opazovanja, pa itak že ves čas opazujem. Ustnice in okrog ustnic imam ves čas rdeče, občasno se edino še poslabša (npr. če jem nekatere vrste solat, če se zobe umivam z nepravo zobno pasto, …), vendar to ni razlog za začetno rdečino – te stvari pač edino še poslabšajo ustnice in kožo okrog ustnic. Krast nimam nikoli in tudi zdravnikovo mnenje je, da to ni herpes simplex. Vode spijem vsak dan veliko – tega sem se že davno navadila.

Na šminko sem že zdavnaj pozabila, ker mi le poslabša stanje. Večkrat na dan se mažem z emoliens negovalno kremo, ki mi jo naredijo v lekarni po navodilu zdravnice – to je zgolj za pomiritev in vlažnost kože, da ni še slabše.

Hvala za ideje, prosim še za kakšno novo.

Pa en lep dan želim vsem!

New Report

Close