Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdečica pri očesu in lupljenje dlani

rdečica pri očesu in lupljenje dlani

Pozdrav.

Pred štirimi mesecemi se je mami na notranji strani levega očesa pojavila manjša rdečica. Najprej je zgedala kot praska, ki je čez par dni rahlo zatekla in se nato začela spreminjati v krasto. Mislili smo, da se je po nesreči urezala z nohtom ali opdobnim, vendar se je rdečica pojavila ponovno in je sedaj prisotna že štiri mesece. Začne se pri veki kjer je očesno zrklo in se vije poševno ven približno pol centimetra, široka je okoli 2-3mm. Konstantno je rdeča in rahlo zatekla, kot ureznina, zato mamo tudi moti. Oko se ji ne solzi, pravi pa, da jo dostikrat srbi in da oko hitro postane utrujeno. Prvič se je pojavila po napornem 20 urnem delu z računalniki zato ni za izvzeti možnost, da je posledica preobremenitve očesa ali je mogoče v tistem času, zarad upada odpornosti dobila kakšno bakterijo al kaj podobnega?
Druga zadeva pa je lupljenje dlani. To se je začelo že kakšne tri leta nazaj. Nenadzorovano je začel mami zatekati palec na levi roki. Po parih dneh se je posušil in nato olupil in postal spet normalne oblike. Nato čez dva meseca ponovno. To se je dogajalo dve leti, nakar pa ji je mesec nazaj zatekla kar celotna leva dlan in se po parih dneh olupila. Olupila se je zelo grobo, tako da je bila mlada koža zelo tanka. Sedaj se je spet vse normaliziralo. Edino kar smo opazili pr tem je to, da se je zadeva pojavila, kadar je mami rokavica za čiščenje počila in je notri uhajalo čistilo in voda. Drugače z čistili ni imela nikoli problemov. Je to lahko v povezavi z rdečico na očesu ali je mogoče znak kakšne druge bolezni? Je mogoče možno, da ima kakšn živec preščipljen? Ker nisem strokovnjak samo sklepam in iščemo možne odgovore.
Mami ima 44 let.
Upam, da sem se obrnila na pravi naslov – dermatologija, če ne, vas prosim, če lahko predlagate, kam bi uvrstili to temo. če je zadeva neprepoznavna, lahko rdečico na očestu tudi slikam in vam jo pošljem.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

POzdrav!

Verjetno spremembi nista povezani.
Vsekakor mi ni jasno ali je sprememba na očesu ali na veki.
To kar opisujete na roki, pa je lahko povezano z detergenti, s sredstvi na katera je preobčutljiva.

V prvem primeru je verjetno pravi naslov okulist, za roke, pa je tako: če ob ustrezni zaščiti nima sprememb na koži, je zadeva jasna – izogibanje alergenom, če pa temu ni tako, pa je potrebno opredeliti spremembe pri dermatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Se opravičujem, sem se napačno izrazila. Zadeva je na spodnji veki, se pravi v okolici očesa, ne na samem očesu.

Pozdravljeni,

mene pa zanima, že tretji dan opažam rdečico v levem očesu v notranjem kotu, zgleda kot ena izboklinica okrog nje so pa majhne krvave žilice k moje oko naredijo rdeče, vsi me sprašujejo ali imam vneto oko, ne boli me nič, ne srbi, ne solzi, ampak malo me zaboli če oči močno zaprem-stisnem. Zelo me zanima vase mnenje, hvala

Pozdrav!
po opisu bi lahko šlo za vnetje očesne veznice, kar bo pomagal rešiti osebni zdravnik s kapljicami, kaj drugega bi si težko predstavljal, sploh pa v zvezi s kožo.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close