Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdečica in luščenje

rdečica in luščenje

Pozdravljeni!
Na modih se mi je pred kratkim pojavila rdečica (velika lisa z ostrimi robovi), koža pa se je začela luščiti in na tem mestu postane tudi tanjša. Vse skupaj srbi. Naj povem, da nimam spolnih odnosov, tako, da ne more iti za spolno okužbo. Ima pa eden izmed družinskih članov na podplatu glivično obolenje (mogoče je prišlo do prenosa preko uporabe iste kopalne kadi – čeprav malo verjetno, ali pač?).
Naj povem tudi, da se mi je pred 1 letom pojavil seboreični dermatitis na obrazu, imel sem tudi prhljaj, a ga uspešno krotim z Vichy šamponom in raztopino Elocom. Je možno, da gre tudi tu za dermatitis (seboreični ali kontaktni?).
Kaj mi svetujete? Naj poskusim s Canestenom ali Oranozolom ali Elocomom? Ali naj vse skupaj pustim nekaj časa na miru? Lepo bi vas prosil za nasvet, saj bi moral čakati na dermatologa predolgo (do 1,5meseca), kmalu pa grem na potovanje.
Najlepša hvala!

Pozdrav!

Iz opisanega vam na žalost ne morem postaviti diagnoze, res pa je , da sta možni obe.
Elocom na obraz ne smete mazati dolgo!

težko vam bom pomagal brez pregleda.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close