Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Rdeči izpuščaji na koži

Rdeči izpuščaji na koži

Spoštovani,

imam skoraj 10 mesečnega dojenčka. V zadnjih nekaj dneh opažam, da se mu na koži, kar v enem trnutku pojavijo rdeče lise z belo pikico na sredini (včasih večje, včasih manjše). Ni pa vedno samo pikica, lahko je v obliki črtice ali podobno, pač v smislu, da je na sredini belo okrog pa rdeča lisa. Ti izpuščaji se pojavijo kjerkoli, na obrazu (nos, čelu, glavica, lička), na prstkih, na rokici, do višine komolca, včasih pod vratom, tudi na kolenu ali na gležju pa na hrbtu sem jih že zasledila. Ti izpuščaji se pojavijo nenadoma, tako da smo že vse preverjali kaj bi jih povzročilo stik s čem, hrana, nič ni bilo ustrezno oziroma da bi bil nek skupni imenovalec. Izpuščaji zelo hitro izvenijo, recimo tam v 15-20 minutah, se pa pojavijo večkrat na dan. Včasih se pojavi eden, dva, drugič več naenkrat. Imate morda kakšno mnenje za kaj bi šlo? Otrok je sicer enako živahen, kot vedno, je in spi v enakem ritmu, nima vročine, tudi drugih težav ni videti. Mu pa trenutno izraščata dva zobeka, če je morda s tem kaj povezano. Se je pa začelo nenadoma, en dan sva opazila prvi izpuščaj, sav mislila, da ga je kaj piknilo, drugi dan že pojavljanje večih naenkrat in po večkrat na dan in tako je sedaj malo manj kot teden dni vsak dan podobno. Kot sem dejala pa hitro izginejo. Sem ga že opazovala tudi med spanjem, takrat jih še nisem zasledila, čeprav ga ne povsem pregledam, da ga ne bi budila. Hvala za vaše mnenje.

Po opisu ni mogoče sklepati, za kaj gre. Najbolje je, da poslikate in pošljete oz. se posvetujete z otrokovim pediatrom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close